Invatam

Metode eficiente de curățare a tigăilor – Trucuri utile

octombrie 28, 2018
curatare a tigailor

Cu timpul, oalele și tigăile se pot înnegri, iar vasele care arătau odinioară frumos și luceau, pot să își piardă din strălucire. De cele mai multe ori, cel mai bine este să întreții cu grijă tigăile și oalele și să le cureți periodic pentru ca acestea să își mențină strălucirea.

Din punctul meu de vedere, există multe trucuri pe care să le poți aplica pentru ca tigăile să fie curate, dar și curățate eficient.

Fierbe apă în tigaie

Chiar zilele trecute am folosit un astfel de grill pentru a prepara piept de pui.

Toate bune și frumoase, însă cine rămâne cu bătaia de cap de a curăța grillul? Eu, bineînțeles! Un truc foarte eficient pe care l-am învățat de la mama mea este să pui apă cu puțin detergent în tigaia respectivă sau în grill și să lași să dea apă în clocot, apoi să o ții pe foc încă 3-4 minute.

Acesta este un truc care nu doar că mă ajută să curăț mai ușor tigaia/grillul, dar te ajută și să cureți mai eficient deoarece microbii mor la o temperatură atât de ridicată.

Folosește oțet și bicarbonat de sodiu

Voi știți că eu sunt fană a oțetului și a bicarbonatului de sodiu. Le folosesc atât pentru a curăța mașina de spălat rufe, aragazul, dar au o mulțime de alte întrebuințări la mine în casă.

Așa se face că am descoperit faptul că oțetul și bicarbonatul de sodiu de pot ajuta să cureți o tigaie arsă sau o oală murdară.

Ce trebuie să faci? Pune apă în tigaie, de aproximativ un deget, apoi adăugă o ceașcă de oțet. Pune tigaia pe foc, las-o să dea în clocot, apoi oprește focul și adaugă acolo 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. După cum știți, bicarbonatul o să facă spumă. Lasă soluția să acționeze și tigaia să se răcească, apoi folosește un burete și curată murdăria. Dacă petele nu au dispărut, poți folosi și o picătură de detergent de vase pentru a curăța și pentru a îi oferi un miros plăcut tigăii.

bicarbonat de sodiu

Folosește praf de copt!

În loc de bicarbonat de sodiu, poți folosi și praf de copt pentru a curăța tigăile. Acestea înlătura orice urmă de grăsime, dar condiția este să le lași câteva ore sau câteva zeci de minute bune la înmuiat într-o soluție realizată din apă fierbinte și praf de copt.

Fie că ai o astfel de friteuză sau că folosești tigăi simple, ai grijă de instrumentele tale de gătit, curăță-le periodic și menține-le mereu curate atât pentru a le păstra cât mai frumoase pe o perioadă mare de timp, cât și pentru a te asigura că nu se adună microbii.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!