Retete

Rețetă orez cu lapte cremos – Gustul copilăriei într-un bol

iunie 6, 2018
orez cu lapte

Mi se făcuse poftă de orezul cu lapte pe care îl făcea bunica când eram mică. Am încercat și eu să îl fac și mi-a ieșit delicios. Este atât de ușor de preparat, a fost gata în 20 de minute și e tare gustos.

Atunci când prepara bunica mea orez cu lapte îl făcea cu lapte de vacă proaspăt, abia muls, însă eu a trebuit să folosesc lapte cumpărat. A ieșit aproape la fel de delicios, cred că atunci mi se părea mai bun deoarece avea mirosul cald din bucătăria bunicii. Atunci petreceam toate vacanțele la țară, mergeam pe câmp cu bunicii și mă bucuram de copilărie, fără să am vreo grijă.

Să revenim la rețeta de orez cu lapte cremos pe care am pregătit-o pentru voi. Chiar dacă este extrem de simplă, sunt câteva reguli de care trebuie să ții cont!

Rețetă orez cu lapte cremos

Această rețetă simplă se prepară foarte repede și ușor și ar trebui să o încerci și tu!

Ingrediente:

  • 200 g orez;
  • 50 g zahăr;
  • 250 ml apă;
  • un vârf de cuțit de sare;
  • 1 l lapte;
  • 1 plic zahăr vanilinat.

Am folosit 200 grame (o cană sau 250 de ml) de Orez Colosal Bob cu bob, însă voi puteți folosi orice alt orez.

Am pus pe foc apa cu orezul, dar și cu un vârf de cuțit de sare. Am lăsat orezul să absoarbă apa, apoi am pus cam 750 ml de lapte și am dat focul mai mic. Am lăsat să fiarbă cam 15 minute, am amestecat constant și apoi am adăugat restul de lapte. Dacă orezul vostru nu a absorbit mult lapte și a rămas așa, apos, atunci nu mai este nevoie să adăugați lapte. Orezul meu a absorbit mult lapte și am mai pus puțin.

Am pus cele 50 de grame de zahăr, adică 2 linguri, și am amestecat din nou. Poți acum să guști orezul și să vezi dacă este nevoie să pui mai mult zahăr, mie îmi place mai puțin dulce. Am adăugat și zahărul vaniliat, am lăsat să mai fiarbă 2 minute și am oprit focul, apoi am acoperit oala cu un capac.

Lăsă orezul așa încă 6 minute, apoi poți să îl servești cu gem, cu nuci, cu puțină cacao sau cu fructe.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!