Invatam

Reteta pentru imunitate pe care am incercat-o si o recomand!

ianuarie 28, 2017

Raceala si gripa nu sunt deloc placute nici pentru noi, dar nici pentru cei din jurul nostru. Tuse, nas infundat, febra, ameteli, dar si alte simptome neplacute, de toate incercam sa ne ferim cum stim noi mai bine. De aceea, cu totii cautam solutii pentru ca sistemul nostru imunar sa se intareasca, mai ales in anotimpul rece. Va invit sa citit mai multe detalii legate de reteta pentru imunitate pe care am incercat-o si pe care o recomand.

Diferenta dintre raceala si gripa

In primul rand, haideti sa ne lamurim in legatura cu diferenta dintre raceala si gripa.

Raceala este caracterizata de: oboseala, dureri de cap si de gat, stranut si piele palida.

Gripa este caracterizata de: febra, tuse, dureri de cap puternice, frisoare, dar si dureri in gat. De asemenea, in cazul gripei, durerile musculare pe care le avem sunt destul de suparatoare si pot tine cateva zile.

In cazul racelii, dar si al gripei, solutiile babesti sunt cele mai sigure, cele mai naturale, dar si cele mai cautate. Nu credeam in ele, insa sursele de vitamine amestecate si transformate intr-un sirop delicios nu ne pot face decat bine. Reteta pe care eu am gasit-o, am preparat-o si am testat-o este formata din ghimbir, lamaie si miere. Am gasit-o si eu intamplator pe internet si am zis ca trebuie sa o incerc.

Va sfatuiesc sa o incercati si voi! Este usor de preparat si este plina de vitamine. Nu uitati ca mierea trebuie sa fie neaparat naturala, achizitionata dintr-o sursa sigura.

Pentru aceasta reteta pentru imunitate aveti nevoie de:

  • un borcan de 400g de miere naturala;
  • ghimbir;
  • cateva lamai;

Mod de preparare:

  1. Spalati lamaile apoi le feliati. Feliile trebuie sa aiba aproximativ 1cm.
  2. Spalati si feliati ghimbirul, destul de subtire.
  3. Puneti in borcan straturi de: cateva felii de lamaie, ghimbir, apoi miere, din nou lamaie, ghimbir si iar miere, pana aproape se va umple borcanul.
  4. Striviti ingredientele folosind un sucitor sau o lingura din lemn.
  5. Se inchide borcanul si se pastreaza la frigider. Continutul acestuia trebuie consumat in fiecare zi, dar nu mai mult de 3-4 saptamani.

Sfat util: Chiar daca ghimbirul este bogat in vitamine, aveti grija sa nu puneti exagerat de mult deoarece siropul va fi foarte iute.

Ghimbirul contine: calciu, magneziu, fier, potasiu, mangan, vitamna C, E, B6, dar si sodiu si proteine.

Acest sirop este foarte bun si pentru a alunga tusea si durerile de gat. Siropul poate bea atat dimineata, cate o lingura sau doua, dar poate fi adaugat si in ceai.

Bineinteles, pe langa aceasta reteta pentru imunitate pe care o preparam si consumam, nu trebuie sa uitam sa mancam fructe, legume, sa bem ceaiuri bogate in vitamine, sa facem miscare si sa ne imbracam bine! Va doresc multa sanatate!

sursa foto: lemonmastercleanse.com

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

x
Sustine-ma cu un like!