Ingrijire Ingrijirea pielii

Rețete de gomaj preparate acasă – Scrub natural pentru pielea ta

august 27, 2018
scrub

Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, aceasta are nevoie de îngrijire săptămânală, dacă nu zilnică. Așa cum ai grijă de tenul tău o dată sau de două ori pe zi îngrijindu-l și curățându-l, așa trebuie să ai grijă și de pielea de pe corpul tău.

Pielea are nevoie să respire, însă uneori este împiedicată chiar de propriile celule. De aceea, gomajul poate fi soluția ideală.

Ce face gomajul?

Gomajul este un procedeu care te ajută să scapi de celulele moarte. Celulele se nasc, apoi migrează spre suprafață, adică spre epidermă, unde mor. Problema este că aceste celule nu pot fi îndepărtate de pe pielea ta decât cu ajutorul unui gomaj.

Ce se întâmplă dacă nu îndepărtăm celulele moarte?

Acestea rămân la suprafața pielii, iar pielea devine ternă, își pierde din elasticitate și va îmbătrâni prematur, lucru pe care nu ni-l dorim deloc.

Există o mulțime de tratamente pe care le poți aplica în astfel de centre de înfrumusețare, însă atunci când nu îți permiți, poți avea grijă și acasă de pielea ta, cel puțin o dată la două săptămâni.

Ce fel de gomaj alegi?

Piele normală: Dacă ai piele normală, atunci trebuie să știi că ți se potrivește orice tip de gomaj. Poți alege gomaj pe bază de miez de fructe, gomaj cu argilă, particule de piatră ponce sau enzime absorbante.

Piele grasă sau mixtă: Dacă ai pielea grasă sau mixtă, trebuie să optezi pentru un gomaj cu o textură condensată pentru ca pielea să fie curățată în profunzile. Alege gomajul cu particule abrazive.

Pielea grasă are nevoie de două tratamente pe săptămână, pielea normală un gomaj pe săptămână, iar pielea uscată are nevoie de un gomaj la două săptămâni.

Ce trebuie să faci înainte de gomaj?

Înainte de gomaj: Înainte de a aplica gomajul, asigură-te că ți-ai înmuiat pielea în apă. Gomajul se face, de preferat, după ce ai făcut baie. Atunci porii sunt dilatați, iar pielea este curată.

După gomaj: Asigură-te că folosești crema hidratantă pentru a avea o piele îngrijită.

Folosește rețetele de gomaj pentru a îți păstra pielea mereu hidratată, mai ales dacă folosești astfel de tratamente anticelulitice.

Rețete de scrub natural

1. Gomaj cu cafea

Cafeaua este excelentă pentru gomaj! Folosește zațul de cafea pe care îl poți combina cu zahăr brun și miere pentru a îți exfolia pielea. Acest tip de gomaj este potrivit pentru piele grasă sau mixtă.

Ai grijă, zațul de cafea poate să păteze cada!

2. Scrub cu zahăr

Folosește o ceașcă de zahăr brun, 2 lingurițe de ulei de cocos, 2 lingurițe de miere și ulei esențial de lavandă pentru a prepara un scrub cu zahăr, ideal pentru pielea mixtă sau grasă.

3. Gomaj cu mălai

Mălaiul este un ingredient natural cu o mulțime de beneficii pentru pielea ta. Folosește-l atât pentru ten, cât și pentru pielea de pe corp.

Prepară un scrub din mălai, miere și o linguriță mică de ulei de măsline.

4. Gomaj cu sare de mare

Ai nevoie de o cană de sare de mare și două linguri de ulei de măsline pentru un gomaj ca la carte. Masează-ți pielea timp de câteva minute cu acest amestec și vei vedea că o să ai o piele frumoasă și catifelată.

5. Gomaj cu iaurt

Pentru pielea sensibilă, folosește un gomaj preparat din iaurt și fulgi de ovăz. Amestecă ingredientele până se omogenizează, masează-ți pielea timp de 10 de minuute și apoi clătește cu apă călduță.

 

Folosește aceste rețete pentru a avea o piele vizibil mai hidratată și catifelată!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!