Ares - Ingrijirea cainilor

13 Obiceiuri ale oamenilor pe care câinii le detestă

iunie 11, 2018
caine frumos

A trecut 1 an de când am aflat că un animal de companie îți schimbă viața în totalitate. A trecut 1 an de când îl avem pe Ares și de când zâmbim de o mie de ori mai des. 🙂

Am învățat să avem grijă de el, am învățat să îl iubim și el a învățat să ne iubească și am învățat să ne facem unii pe alții mai fericiți.

Pe lângă toate aceste lucruri importante pe care le-am învățat, am aflat că există și lucruri pe care câinii nu le suportă și pe care noi, oamenii, tindem să le facem destul de des.

În lista de mai jos sunt 13 obiceiuri pe care oamenii le au și pe care câinii le detestă.

 

1. Îmbrățișările

Unii câini urăsc îmbrățișările care îi fac să se simtă sufocați. Acele îmbrățișări exagerate sunt un mic motiv de panică pentru ei deoarece nu știu exact ce se întâmplă.

Învața să fii afectuos cu câinele tău într-un mod mai puțin brutal, fără să îl sperii și fără să îl agiți. Pentru mulți dintre câini, o îmbrățișare este interpretată ca pe un semn de dominare și se pot simți captivi.

Bineînțeles, fiecare își cunoaște câinele și știe cum să se comporte cu el. Fiecare câine este diferit, fiecare are personalitate diferită, însă ai grijă ca prietenii tăi sau oaspeții să se comporte corect cu el.

caine frumos

2. Prea multe cuvinte

Sunt sigură că și tu vorbești cu câinele tău. E normal, dar atunci când îi spui să facă ceva și folosești prea multe cuvinte, atunci el devine derutat.

Așa că, atunci când îi dai o comandă, ai grijă să folosești cât mai puține cuvinte. Folosește cuvintele pe care el le știe pentru a elimina orice confuzie.

caine frumos

3. Țipetele

Da, este normal să stabilești anumite limite cu animalul tău de companie, însă ar fi mai potrivit să faci acest lucru răsplătindu-l atunci când este cuminte. Țipetele le dau o stare de panică și anxietate.

Atunci când nu au voie să facă un lucru, repetă-le cuvintele: „Nu ai voie!” de multe ori, cu calm și pe un ton impunător, dar fără să țipi.

Dacă vei avea răbdare, vei reuși să îl educi și fără să fii nevoit să ridici tonul.

 

4. Lipsa de activitate

Fiecare rasă este diferită, însă orice câine, mai ales dacă este tânăr, are nevoie de activitate. Atunci când îi scoți afară 5 minute, pe fugă, și seara vii acasă și observi că a scos toate șervețelele din pachet sau că a distrus perna, nu trebuie să te miri.

Exact ca și oamenii, câinii au nevoie de activitate pentru a își consuma energia. Ai grijă să le-o oferi!

caine frumos

5. Să le atingem fața

Unora le place să fie atinși pe față doar de către persoanele apropiate, altora nu le place deloc. Tu îți cunoști câinele cel mai bine, însă ai grijă să nu te împrietenești prea repede cu câinele vecinilor, căci s-ar putea ca el să nu aprecieze gesturile tale.

 

6. Contactul vizual

Contactul vizual dintre stăpân și câinele său este o dovadă de iubire.

Contactul vizual dintre un om și un câine străin poate fi considerat un act agresiv. Evita contactul vizual cu patrupezii pe care nu îi cunoști!

caine frumos

7. Nu îi lăsăm să miroasă suficient

Mirosul este felul lui de a aduna informații despre locuri și oameni. Pentru ei, ieșitul afară și mirositul timp de 20 de minute este un fel de activitate socială.

Atunci când ei miros ceva și tu îi tragi de acolo e ca și când tu dai scroll pe Facebook și cineva îți ia telefonul din mână. Nu e prea plăcut, nu?

caine frumos

8. Să îi îmbrăcăm

Nu, nu mă refer la zilele friguroase. Mă refer la situațiile în care le punem ochelari (da, am văzut un câine cu ochelari în București), coronițe pe cap sau alte lucruri deranjante. Nu mai face asta!

caine frumos

9. Să îi forțăm să facă ce nu vor

Dacă observi că le este frică de aspirator, nu le băga aparatul în față. Să pui câinele față în față cu frica lui nu este o metodă bună pentru ca el să o învingă. Nu funcționează la fel ca la oameni.

Cel mai bine este să păstrezi aspiratorul la o distanță potrivită, atât cât el să se simtă calm și în siguranță.

 

10. Mirosurile puternice

Sunt de aproximativ 10.000-100.000 mai sensibili decât noi atunci când este vorba de mirosuri. De aceea, nu îi lăsa să miroasă un parfum puternic, un detergent sau alte lucruri care au un miros puternic.

 

11. Să avem o stare neplăcută

Chiar dacă ești supărat, nervos sau trist, câinele tău simte acest lucru. Cu toții avem zile bune și zile rele, însă încearcă să nu îl îndepărtezi de lângă tine.

Deținătorii de căței știu că patrupedul ne face să ne simțim mai bine și ne face zilele mai frumoase, în ciuda necazurilor pe care le avem.

caine frumos

12. Să îi lăsăm singuri prea mult

Uneori, acest lucru este inevitabil. Încearcă, pe cât posibil, să eviți să îl lași foarte mult singur.

Dacă ești nevoit să o faci, învață să pleci și să revii acasă fără să îl bagi foarte mult în seamă. Comportă-te la fel cu el atunci când pleci 5 minute ca atunci când pleci 8 ore. Deoarece ei nu cunosc noțiunea de timp, la un moment dat nu vor mai observa cât de repede vor trece orele.

 

13. Să fie părăsiți

Cred că acest ultim obicei pe care îl au oamenii este obiceiul pe care câinii, dar și pe care alți oameni îl urăsc cel mai mult.

Nu este deloc plăcut să fii dat afară dintr-o casă de oameni pe care îi iubești necondiționat. Bineînțeles, există și excepții, însă majoritatea își părăsesc animalele de companie pe străzi sau le dau la un adăpost unde întâlnesc o viață total diferită față de cea de până acum.

caine frumos

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Unsplash

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!