Invatam

4 Cele mai comune defectiuni ale unei mașini și cum le rezolvi

octombrie 13, 2019
Tractari auto Iasi

4 Cele mai comune defecțiuni ale unei mașini și cum le rezolvi

Fie că este vorba de un anotimp mai greu pentru autoturisme, cum este iarna, ori că drumurile nu sunt mereu în cele mai bune condiții, defecțiunile la mașini apar destul de des.

Astăzi am scris un articol despre cele mai comune defecțiuni ale unei mașini, cum poți să le rezolvi și cum poți să fii precaut atunci când pleci la drum. Așa că, indiferent că te-ai hotărât să pleci într-o călătorie sau că folosești mașina pentru treburile zilnice, ține cont de sfaturile de mai jos și amintește-ți că mereu este mai bine să fii preventiv!

1. Frânele

Sistemul de frânare este, din punctul meu de vedere, cel mai important component al unei mașini. Funcționarea corectă și eficiență a frânelor reprezintă siguranța personală, dar și a celorlalți participanți la trafic.

De aceea, ai mereu grijă să verifici frânele, să nu le folosit excesiv și prea brusc, dar și să efectuezi manevre cu mare responsabilitate.

Dacă sistemul de frânare se defectează, este posibil să nu mai poți folosi mașina și să fii nevoit să apelezi la Remorcări auto care să te ajute să muți autovehiculul.

2. Scurgerile de lichide

Fie că ai neglijat înlocuirea filtrelor la timp sau că acestea au fost montate defectuos, se întâmplă să existe scurgeri de lichide la autoturismul nostru. Aceasta este una dintre cele mai comune defecțiuni atunci când vine vorba de mașină.

Efectele acestor scurgeri sunt numeroase, dar și costisitoare. Se poate întâmpla ca sistemul de servodirecție să nu funcționeze cum trebuie sau să se uzeze frânele și rulmenții.

Aceste efecte pot duce chiar la imobilizarea mașinii. Dacă acest lucru se întâmplă, vei avea nevoie de o firmă de tractări auto,indiferent de orașul în care te afli. De exemplu, dacă te afli în Iași, poți apela la un astfel de serviciu de asistență rutieră în județul Iași. Cea mai bună soluție este să verifici mereu dacă există scurgeri de lichide, indiferent dacă drumul pe care îl parcurgi este în oraș sau mai lung.

3. Anvelope

Mașina trebuie să fie pregătită cu anvelope noi potrivite fiecăruia sezon. Este important să nu folosești cauciucuri potrivite pentru toate sezoanele sau cu anvelope tocite deoarece acestea pot dăuna mașinii tale.

Dacă nu ai anvelope corespunzătoare și nu ai nici roată de rezervă, există riscul ca mașina ta să rămână imobilizată și să trebuiască să apelezi la serviciile de asistență rutieră auto Iași sau din orașul în care te afli.

4. Bateria

Bateria este un component consumabil ce trebuie verificat periodic. Pentru a nu avea neplăceri, asigura-te că nu ai lăsat muzica pornită atunci când mașina este oprită, dar și să nu uiți farurile aprinse atunci când părăsești autovehiculul sau atunci când motorul este pornit.

Mai mult decât atât, dacă se întâmplă să fi uitat luminile aprinse, ai grijă să înlocuiești imediat bateria și să nu pleci la drum lung pentru că riști să nu mai pornească mașina.

Dacă mașina nu mai pornește din cauza faptului că bateria s-a epuizat, atunci trebuie să apelezi la o firma de tractări auto non stop care să te ajute să ajungi la cel mai apropiat service. Firma de tractări auto din Iași, Jak Assistance, îți oferă serviciile de care ai nevoie, în cel mai scurt timp. Este important să ai încredere în firma care te ajută să muți mașina, iar Jak Assistance din Iași lucrează cu grijă, cu profesionalism, având în spate mulți ani de experiență.

Este important să acorzi o atenție deosebită bateriei pe timp de iarnă deoarece acesta este anotimpul în care bateria te poate lăsa.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!