Invatam

4 Lucruri pe care trebuie să le știi despre anvelopele mașinii tale

noiembrie 4, 2022

4 Lucruri pe care trebuie să le știi despre anvelopele mașinii tale

Anvelopele sunt unele dintre cele mai importante elemente atunci când vine vorba de autoturismul tău. De calitatea acestora depinde atât siguranța ta, a pasagerilor, dar și durata de viață a mașinii tale.

Pneurile mașinii sunt singurele din componența acesteia care intră în contact direct cu carosabilul, astfel că ele sunt supuse unor eforturi.

Astăzi am pregătit 4 lucruri pe care trebuie să le știi și tu despre anvelopele mașinii tale.

Verifică uzura pneurilor

Este important să verifici uzura cauciucurilor mașinii, mai ales atunci când vine vorba de schimbare de anotimp. Pentru a putea conduce în condiții de siguranță, alege să schimbi cauciucurile atunci când acestea sunt uzate. Poți opta pentru alegerea unor cauciucuri dintr-un astfel de magazin anvelope ieftine.

Este important să verifici geometria roților

Mulți dintre șoferi s-au întâlnit cu acest termen de geometrie a roților. Ei bine, acest concept este legat de confortul condusului, de aderență, dar și de siguranța în timpul călătoriilor. Este important să verifici geometria roților atunci când schimbi cauciucurile de iarnă cu cele de vară, dar și invers.

Geometria incorectă a roților s-ar putea să fie cauza scârțâitului acestora în viraje, acesta fiind un semn îngrijorător care necesită vizita la un service auto.

Este important să folosești cauciucuri adecvate sezonului

Există foarte multe mașini care vara sunt echipate cu anvelope de iarnă și invers. Cu toate acestea, este un risc destul de mare ca șoferii să circule cu cauciucuri care nu sunt adecvate sezonului.

Cauciucurile de iarnă sunt mai grele, distanța de frânare crește semnificativ, însă există și un risc crescut de pierdere a controlului mașinii. De aceea, este important să adaptezi cauciucurile pentru sezonul în care te afli sau să achiziționezi cauciucuri care sunt potrivite pentru ambele sezoane.

Cu toate acestea, dacă optezi pentru ultima variantă este important să nu folosești cauciucurile în zone din exteriorul orașului, în spații unde ai nevoie atât de cauciucuri, dar și de lanțuri pentru iarnă.

Mai mult decât atât, ține cont că legislația rutieră existentă nu îți permite să circuli pe carosabil cu zăpadă, gheață sau polei cu alte pneuri decât cele de iarnă.

Anvelopele trebuie depozitate corect

Poate că ești fericit că ai găsit un spațiu unde să lași anvelopele pe timp de iarnă. Înainte de a te grăbi să aduci anvelopele acolo, asigură-te că acestea sunt curățate cu apă și puțin detergent. Mai mult decât atât, este important să depozitezi fiecare anvelopa în săculeț special sau într-un plastic care se închide etanșat în vid.

De asemenea, învelișul protector trebuie să protejeze anvelopele de umiditate. Durata de viață a anvelopelor tale este limitată, însă dacă ții cont de sfaturile de aici vei putea să profiți din plin de investiția pe care ai făcut-o.

 

 

sursa foto: Pinterest

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!