Invatam Sanatate

4 Metode simple care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria

mai 26, 2021
femeie care citeste

4 Metode simple care te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria

Cu toții avem acele momente în care nu ne amintim anumite lucruri pe care le-am făcut sau anumiți oameni pe care i-am cunoscut. Acest lucru este complet normal și se poate întâmpla oricui. Cu toate acestea, să uiți destul de des lucruri poate fi frustrant și deloc normal.

De aceea, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile și 4 metode eficiente care te vor ajută să îți îmbunătățești memoria pe termen lung.

Metodele sunt dovedite științific și te vor ajuta să îți îmbunătățești memoria pentru a te bucura de un creier sănătos pe o perioada mare de timp.

1. Consumă mai puțin zahăr adăugat

Este științific dovedit faptul că zahărul adăugat poate afecta memoria pe termen lung. Alimentele ce conțin zahăr adăugat pot duce la o afectare a memoriei pe termen lung, dar și la alte boli cronice.

Mai mult decât atât, dacă alegi să consumi mai puțin zahăr adăugat, starea generală de sănătate ți se va îmbunătăți exponențial.

2. Optează pentru suplimente alimentare

Suplimentele alimentare te ajută să îți îmbunătățești memoria. Cu toate acestea, ele nu trebuie luate constant, ci doar în perioadele mai stresante pe care le ai.

Alege astfel de suplimente memorie ce te ajută să înalturi oboseală, stresul și să te concentrezi mai bine, îmbunătățindu-ți memoria. Pe site-ul celor de la buticulverde.ro găsești o mulțime de suplimente ajutătoare, precum și tratamente (tratament dureri osteoarticulare) pentru diferite afectiuni.

3. Beneficiile meditației

Meditația este din ce în ce mai populară în zilele noastre, fiind o metodă care te ajută să te relaxezi și să scapi de stres. Mai mult decât atât, specialiștii au descoperit că meditația te ajută să îți îmbunătățești memoria.

Alege să meditezi cel puțîn 20-25 de minute în fiecare zi, indiferent de vârsta pe care o ai. Tehnicile de meditație și relaxare îți vor îmbunătăți memoria pe termen lung.

4. Alege să dormi suficient pentru a ajuta memoria

Atunci când ești obosit, creierul tău se chinuie să își amintească anumite lucruri sau să desfășoare anumite activități. Alege să dormi suficient de mult deoarece lipsa somnului poate să îți afecteze sănătatea și memoria.

Cel puțin 6-8 ore de somn în fiecare noapte te vor ajuta să ai o memorie mai bună, dar și să fii mai productiv. De asemenea, somnul este ajutător și ajunci când vine vorba de sănătatea noastră.

pug simpatic

sursa foto: Pixabay

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

2 Comentarii

 • Raspunde Mara mai 28, 2021 at 1:52 pm

  Super articolul, multumesc mult pentru recomandari 😉

 • Raspunde Roxana iunie 26, 2021 at 11:46 am

  Super articolul, multumesc pentru recomandari!

 • Lasa un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  x
  Sustine-ma cu un like!