4 Motive surprinzătoare pentru care te simți lipsit de energie
Lipsa persistentă de energie poate avea unele motive surprinzătoare ascunse, motive care nu te lasă să combați starea de oboseală. De aceea, astăzi am făcut o listă cu motive pentru care te simți și tu atât de lipsit de energie în ultima perioadă.
Cu toate acestea, trebuie să reții faptul că lipsa persistentă de energie, care nu dispare în urma îngrijirii de sine, poate fi un indiciu al unei tulburări psihice sau fizice. De aceea, nu uita să consulți un medic care să îți ofere un sfat profesionist pentru a te asigura că nu este vorba de o problemă de sănătate.
1. Nu faci suficient de mult sport
De cele mai multe ori, starea de oboseală nu este dată de lipsa de somn. De aceea, este important să faci zilnic mișcare pentru ca organismul tău să poată să se odihnească mai bine în aceeași perioadă de somn pe care tu o ai.
Citește aici despre beneficiile alergatului și cum această activitate fizică te va ajuta nu doar să-ți ușurezi viața, dar și să îți întărești sistemul imunitar. Dacă nu ești neapărat un fan al alergatului, poți opta pentru exerciții cu greutăți în sala de fitness. Pentru mai multe detalii în acest sens, poți să citești aici despre efortul aerob vs. efortul anaerob.
2. Alimentația incorectă
Chiar dacă te simți sătul, alimentele pe care tu le mănânci poți să îți îngreuneze starea de oboseală pe care o ai. Un deficit de nutrienți provocat de o alimentație slabă te va face să te simți obosit, chiar dacă ești sătul.
Sentimentul de oboseală prelungit poate fi provocat și de anumite carențe. Poți face un control amănunțit pentru a afla dacă stările de extenuare sunt legate de un deficit de fier, de vitamina D sau magneziu.
3. Ești nefericit
Starea de bine pe care o ai te poate umple de energie, indiferent de cât de mult ai dormit sau nu. Uneori, o stare de tristețe poate să aibă un efect negativ asupra energiei tale fizice, dar și psihice.
4. Dormi prea mult
Prea mult somn poate să îți provoace o oboseală inexplicabilă și o lipsă de energie neplăcută. Motivul este acela că prea mult somn duce la un dezechilibru al organismului tău, un dezechilibru provocat ceasului intern pe care fiecare dintre noi îl are.
Poate fi ironic, însă în momentul în care dormi prea mult, ritmul circadian se abate de la normal. Înseamnă că tu încă dormi, însă corpul tău a început să se trezească cu mult timp înainte.
Cel mai bine este să îți formezi un ritual atunci când vine vorba de somn, însă nu uita să iei în considerare și orele la care trebuie sa adormi. Studiile arată că persoanele care vor să fie fresh a doua zi trebuie să adoarmă neapărat între orele 22:00 si 00:00.
Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.
sursa foto: Pinterest
Niciun comentariu