Retete

4 Rețete dulci gustoase, cu ingrediente naturale pe care trebuie să le încerci

iunie 26, 2020

4 Rețete dulci gustoase, cu ingrediente naturale pe care trebuie să le încerci

Atunci când ți se face poftă de ceva dulce este musai să încerci una dintre aceste rețete dulci, gustoase, care se prepară cu ingrediente naturale. Este mult mai bine să optăm pentru un deșert făcut în casă decât să mâncăm deserturile găsite în comerț. În acest fel, vom ști siguri că am mâncat un preparat realizat cu ingrediente naturale, sănătoase.

În articolul de astăzi, am pregătit 4 rețete dulci gustoase, rețete pe care să le faci și tu cu ingrediente bio.

1. Pandișpan cu fructe

Fie că alegi căpșuni, vișine, cireșe, piersici, caise sau prune, un pandișpan pufos este rețeta ideală pentru orice moment. Profită de fructele pe care ți le oferă vara și alege să prepari cu ele deserturi gustoase, naturale, deserturi în care pui ce ingrediente dorești.

Pentru pandișpanul cu fructe ai nevoie de:

  • 10 ouă;
  • 160 grame zahăr;
  • 50 ml ulei;
  • 280 grame făină;
  • coajă de lămâie;
  • zahăr vanilat;
  • praf de sare;
  • 1 kg de fructe: vișine, cireșe, căpșuni.

Dacă dorești, poți pune și praf de copt în rețetă. Dacă nu dorești acest lucru, tot ce trebuie să faci este să bați foarte bine albușurile spumă cu zahăr.

Apoi, adaugă în compoziție gălbenușurile, zahărul vanilat, coaja de lămâie, sarea și apoi treptat, se adaugă făină. Pune fructele și bagă totul la cuptor până când prăjitura se rumenește.

 

2. Socată gustoasă

Zilele de vară cer o astfel de rețetă gustoasă de șocată. Este răcoritoare, o savurezi cu drag și o va îndrăgi întreaga familie.

 

3. Banana bread

Rețeta de banană bread este o rețetă ideală pentru persoanele care au poftă de chec, dar ar mânca ceva diferit. Pentru această rețeta ai nevoie de:

  • 4 banane foarte, foarte coapte;
  • 80 grame unt topit;
  • 120 grame zahăr pudră;
  • un ou;
  • esență de rom;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 180 grame făină.

Bananele se pisează cu o furculiță și se amestecă treptat cu: untul, oul, esența, zahărul, praful de copt, sarea, făina. Apoi, opțional, poți adăuga o ciocolată ruptă în bucăți mici sau nuci. Bagă totul în cuptorul preîncălzit și așteaptă aproximativ 50 de minute.

Urmărește mereu prăjitura dacă ai un cuptor pe gaz.

 

4. Dulceață de casă

Dulceața de casă este un preparat extrem de versatil, preparat ce poate fi mâncat atât cu pâine prăjită și unt, cât și cu clătite. Mai mult decât atât, dulceața poate fi adăugată și în chec sau în alte preparate.

Găsești AICI un articol cu rețete diferite de dulceață de casă pentru a simți și tu acel gust de odinioară. Rețetele și gustul lor te vor duce cu gândul la momentele copilăriei.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!