Îngrijire Învățăm

4 Trucuri eficiente care te vor ajuta să fii mai productiv

octombrie 25, 2022

4 Trucuri eficiente care te vor ajuta să fii mai productiv

Uneori simțim că suntem copleșiți de multitudinea de task-uri pe care le avem de făcut. Vrem să facem câte puțin din fiecare, însă ajungem să fim extenuați fizic și psihic, astfel încât nu reușim să terminăm la timp tot ceea ce ne-am propus.

Productivitatea este un termen folosit în mediul de business, însă el se aplică în mai multe arii din viața noastră. Explicat în termeni simpli, productivitatea este ceea ce observăm după ce am muncit.

Productivitatea se măsoară în numărul de cuvinte scrise dacă discutăm despre un eseu pentru facultate, însă se poate măsura și în numărul de vânzări făcute atunci când vorbim despre job sau despre cum ne-am pregătit, pur și simplu, pentru un astfel de interviu de angajare.

Cu toate acestea, măsurarea productivității nu se face neapărat doar dacă rezultatele sunt imediat tangibile. În aceste situații ne confruntăm cu problema motivației. Ne este greu să ne motivăm atunci când vine vorba de un volum mai mare de muncă pe care trebuie să îl facem zilnic.

Am pregătit astăzi pentru tine câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să fii mai productiv. Pentru a te documenta în profunzime, te sfătuiesc să citești articolul: Ce inseamna procrastinarea.

Începe întotdeauna cu task-ul cel mai important și greu

Chiar dacă acela este task-ul pe care îl evităm cel mai mult, este important să începem ziua muncind la ceea ce este mai greu.

Atunci când avem mai multă energie reușim să ne concentrăm mai bine, iar pe măsură ce ziua trece vom putea să bifăm de pe listă și lucrurile care sunt ceva mai ușor de executat. Mai mult

Elimină din tentații

Dacă lucrezi de acasă și ești tentat să faci alte lucruri, încearcă să elimine aceste tentații. De exemplu, pregătește-ți mesele și gustările cu o zi înainte pentru a nu fi tentat să gătești sau să ieși la cumpărături.

De asemenea, ai grijă să ai la îndemână toată recuzita necesară pentru a putea să lucrezi în liniște.

Nu uita să iei pauze

Poate fi ciudat să discutăm despre pauze într-un articol despre productivitate, însă este important să iei pauze scurte de 5-10 minute. Mai important de atât este ca în aceste pauze să faci puțină mișcare, să bei apă sau să mănânci ceva sănătos care să îți ofere energie.

Multe locuri de muncă oferă angajaților săi mici zone în care să aibă activități amuzante, activități care să îi ajute pe oameni să se recreeze.

Setează termenele de livrare

Chiar dacă nu ai un termen de livrare al unor proiecte, este important să îl setezi tu singur. În acest fel, vei fi mult mai determinat să îl respecți și nu vei mai fi tentat să iei atât de multe pauze.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!