Sanatate

5 Analize medicale esentiale pentru femei, ce trebuie facute anual

decembrie 20, 2020
Cele mai frecvente boli care se dezvoltă după vârsta de 40 ani

5 Analize medicale esențiale pentru femei, ce trebuie făcute anual

Descoperă ce analize medicale sunt esențiale pentru tine și sănătatea ta. Uneori ne preocupăm de problemele zilnice pe care le avem și nu dăm importanță micilor probleme de sănătate. Cu toate acestea, problemele mici pot să devină ceva mai mari cu dacă le neglijăm. De aceea, este important să avem grijă de alimentația noastră, să facem mișcare, dar și să mergem la controale medicale periodic.

Anumite boli afectează într-un procent ceva mai mare femeile decât bărbații, astfel că trebuie să acordăm o importanță deosebită acestora.

Analize medicale esențiale pentru femei

Anual, orice femeie trebuie să aibă grijă să își facă controalele medicale necesare pentru a se asigura că totul este în regulă. Discutați și cu medicul vostru înainte de a alege controalele medicale deoarece acestea se fac și în funcție de vârstă. De exemplu, screeningul pentru osteoporoza se face abia după vârsta de 35-40 de ani, atunci când densitatea osoasă începe să scadă măsurabil la femei.

Testul pentru hormonul de stimulare tiroidiană

Testele pentru TSH și T4 măsoară nivelul de hormoni pentru a ne asigura că tiroida funcționează corect. Este un test pe care îl poți efectua anual sau dacă ai simptome precum: oboseală, puls rapid, sensibilitate la frig, apetit crescut, slăbiciune musculară, unghii și păr ce se rup repede.

Testele ginecologice – Analize medicale esențiale

Testele ginecologice precum un astfel de test Papanicolau și palparea sânilor trebuie făcute anual. În funcție de rezultatele acestora, medicul tău ginecolog îți va recomanda analize mai detaliate pentru a preveni orice posibilă afecțiune nedorită.

Testul pentru vitamina D

Vitamina D este esențială atunci când vorbim de sănătatea oaselor, dar și alte funcții importante ale organismului. Dacă stai mai mult într-un mediu care nu îți permite să te expui la soare, atunci alege să faci acest test pentru a vedea dacă medicul tău îți va prescrie suplimente cu vitamina D.

Nivelul de vitamina D din sânge este important, iar producerea acestuia este din ce în ce mai lentă pe măsură ce noi, femeile, îmbătrânim.

Test HPV – Cancer de col uterin

Dacă efectuezi testul Babeș-Papanicolau periodic, cancerul de col uterin poate fi ușor prevenit. Testul HPV – Human Papilloma Virus este utilizat pentru detecţia calitativă a 32 de genotipuri anogenitale ADN HPV. HPV este un virus ADN, care este agentul cauzal principal al cancerului de col uterin.

Diabetul de tip 2

Diabetul poate provoca afecțiuni ale inimii, rinichilor, slăbirea vederii, dar și multe alte complicații nedorite. Analizele ce indică nivelul de zahăr din sânge te vor ajuta să afli dacă ai sau nu diabet. Dacă nivelul de zahăr este normal și sănătatea ta este perfectă, atunci poți repeta analizele doar o dată la 3 ani de zile sau în funcție de recomandarea medicului tău.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!