Ingrijire Ingrijirea cainilor

5 Beneficii ale animalelor de companie pentru sănătatea fizică și psihică

mai 23, 2022

5 Beneficii ale animalelor de companie pentru sănătatea fizică și psihică

Animalele de companie nu doar că îți pot influența viața, însă petrecerea timpului cu un câine sau o pisică are și beneficii asupra sănătății fizice și psihice.

Animalele de companie sunt o bucurie nespusă, ele fiind ființe ce ne învață extrem de multe lucruri, fără să realizăm. Să ai un câine sau o pisică poate fi o responsabilitate destul de mare, însă nimic nu se compară cu bucuria de a fi întâmpinat acasă de un astfel de patruped.

Îngrijirea lor nu este una grea, în cele mai multe zile ei având nevoie de atenție din partea ta și de astfel de hrana caini sau mancare pisici, în funcție de animăluțul pe care îl ai.

Mai mult decât atât, îngrijirea și compania lor au o mulțime de beneficii asupra sănătății fizice și psihice a fiecăruia dintre noi. Să deții un animal de companie:

1. Îți îmbunătățește condiția fizică

Atunci când ai un cățeluș, ești obligat să ieși cu el din casă pentru plimbări scurte. Acest lucru nu îți aduce decât beneficii asupra sănătății. Chiar și atunci când nu ai chef să ieși din casă, o plimbare în aer liber îți face foarte bine, te umple de energie și te ajută să te reconectezi cu natura.

2. Îți întărește imunitatea

Deținerea unui animal de companie are efecte și asupra imunității organismului. Studiile arată că imunitatea este crescută atât la copii, cât și la adulții sau vârstnicii care dețin un animal de companie.

3. Scade stresul

Stresul face parte din viața de zi cu zi. Afecțiunile precum stresul, depresia, tulburarea bipolară și anxietatea afectează din ce în ce mai mulți oameni.

Deși un animal de companie nu te ajută să vindeci o astfel de boală sau afecțiune, specialiștii spun că animalele ajută foarte mult.

4. Te ajută să te conectezi mai rapid și mai puternic cu cei din jur

Studiile arată că proprietarii de câini și pisici consideră că blănosul face parte din familia lor. De aceea, această legătură are o influență puternică și asupra conexiunii sociale cu cei din jurul tău.

Mai mult decât atât, proprietarii de câini și de pisici se conectează mai rapid cu ceilalți oameni care dețin un blănos.

5. Te ajută să ai o inimă mai sănătoasă

Plimbările în aer liber nu doar că sunt plăcute, dar sunt și esențiale pentru reducerea factorilor de risc atunci când vorbim de bolile inimii. În acest sens, animalul de companie are un rol foarte important în sănătatea inimii noastre.

Cercetările arată că deținerea unui câine te ajută să reduci riscul bolilor cardiovasculare.

Bonus: Să dormi cu un animal de companie este mult mai relaxant, mai plăcut și mai odihnitor, iar acest lucru poate fi confirmat de orice persoană care deține un patruped.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!