Ingrijire Ingrijirea pielii Ingrijirea tenului

5 Greșeli pe care le faci și îți îmbătrânesc prematur pielea

iunie 24, 2020
femeie fericita

5 Greșeli pe care le faci și îți îmbătrânesc prematur pielea

Doamnele și domnișoarele apelează la multe trucuri de înfrumusețare care le fac să arate bine pe moment. Cu toate acestea, este mult mai important să investești timp și bani pentru ca rutina ta de ingriire a pielii să îți facă tenul mai frumos și să îl mențină tânăr cât mai mult timp. De aceea, astăzi am adunat o lista cu greșeli pe care probabil le faci și tu, greșeli care îți îmbătrânesc pielea prematur.

Adevărul este că, atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, fiecare persoană are nevoi diferite. Toate aceste nevoi depind atât de tipul de ten, cât și de îngrijirea pe care i-o oferi, dar și de anotimp sau chiar de starea ta psihică.

Nu trebuie să îți faci griji că uneori faci și tu greșeli, ci trebuie să alegi să înveți din aceste greșeli pentru a îi ofer tenului tău ceea ce are nevoie.

1. Demachierea tenului

Una dintre cele mai frecvente greșeli este demachierea incompletă sau incorectă a tenului. În primul rând, este important să știm faptul că demachierea tenului este un pas pe care trebuie să îl aplicăm în fiecare zi, indiferent dacă am purtat machiaj sau nu.

Demachierea tenului se face:

  • Într-un singur pas, dacă nu ai purtat machiaj;
  • În 2 pași, dacă ai fost machiată în ziua respectivă.

Demachierea într-un singur pas se face cu un gel de curățare specific nevoilor noastre. Un ten gras are nevoie de un gel de curățare care să oprească secreția excesivă de sebum, pe când un ten uscat are nevoie de un gel de curățare hidratant. Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, ai grijă să alegi un gel de curățare fără alcool, parfum sau alți factori iritanți.

Demachierea în doi pași se face cu apă micelara și gel de curățare. Înainte de a aplica gelul de curățare, demachiază-ți tenul cu o apă micelara blândă.

Sfat important: Ai grijă să folosești mereu dischete demachiante din 100% bumbac.

2. Nu folosești factor de protecție solară

Pot spune că acesta este cel mai important pas atunci când vine vorba de îngrijirea tenului. Produsele acestea cu factor de protecție solară sunt extrem de importante și nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire a tenului.

3. Agresezi prea mult pielea

Fie că vorbim de pielea din jurul ochilor, de buze sau de ten, ceea ce este prea mult strică. Evită să aplici prea multe produse de îngrijire, de exfoliere sau de curățare deoarece îți vei agresa tenul. Cu cât mai simplă este rutina ta de îngrijire, cu atât va fi mai eficientă.

trusa de ingrijire

4. Aplicarea produselor înainte de culcare

Aplicare produselor chiar înainte de a pune capul pe pernă este o greșeală pe care am făcut-o și eu destul de mult timp. Există un foarte mare risc ca produsul să fie transferat pe pernă și tenul tău să nu se bucure de beneficiile lui, iar tu să crezi că acel produs nu funcționează.

Este important să aplici produsele de îngrijire cu cel puțin o oră înainte de a te culca. În acest fel, tenul tău va avea timp suficient pentru a absorbi produsele.

5. Nu uita de îngrijirea buzelor

Pentru ca look-ul tău să fie complet, nu uita să ții cont și de îngrijrea buzelor. Folosește zilnic un astfel de produs pentru ca buzele tale să fie hidratate și mereu frumoase.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!