Îngrijirea câinilor Pe scurt

5 Lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei o pisică

ianuarie 30, 2023

5 Lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei o pisică

Pisicile sunt animale de companie excelente. Dacă te-ai gândit că vrei o pisică în apartamentul tău, trebuie să știi aceste 5 lucruri înainte.

Ele te ajută să te relaxezi după o zi lungă la serviciu, având atât de beneficii pentru starea ta psihică, dar și beneficii pentru sănătatea ta. Pisicile sunt animale de companie ce necesită mai puțină îngrijire decât câinii, mai ales dacă este vorba despre persoane ce locuiesc într-un apartament.

 

Au nevoie de atenția ta

Pe lângă prezența ta fizică, pisicile au nevoie de astfel de mâncare pentru pisici calitativă pentru a le asigura hrana, dar și vitaminele și nutrienții necesari pentru ca ele să crească sănătos. De asemenea, pentru a le răsfăța, ele au nevoie și de hrană umedă pisici.

Mâncarea se alege în funcție de nevoile pe care le au patrupedele voastre. Aici discutăm despre animale sterilizate, dar și despre animale ce au anumite afecțiuni sau boli ce necesită mâncare specială.

Acomodarea în noua casă

Deși sunt destul de sensibile, pisicile sunt extrem de independente și ele trăiesc cum vor. Cu toate acestea, atunci când aduci o nouă pisică în casa ta trebuie să iei în considerare anumite aspecte. Este important să pregătești casa dinainte pentru că pisica este curioasă, jucăușă și dornică să descopere lucruri noi.

Pregătește un mobilier pentru zgâriat, dar și alte jucării speciale pentru ea. În acest fel, îi vei arăta care sunt jucăriile ei și cum se pot mișca pentru a-și consuma energia.

Găsește în prealabil un medic veterinar

Dacă ai decis să adopți pisicuța, este important să găsești un medic veterinar în prealabil, un medic care să te ajute să verifici dacă pisica este sănătoasă. În acest fel, medicul îți va oferi toate detaliile în ceea ce privește vaccinul necesar, dar și deparazitările interne și externe de care are nevoie pisica.

Nu uita să îți securizezi geamurile

Este important ca apartamentul să fie sigur, astfel încât pisica ta să nu poată să se rănească sau să fugă de acasă. Dacă poți, amenajează o cameră care să fie cat mai sigură pentru pisica ta. În acest fel, ea va putea petrece timp aici până se va acomoda cu tot restul casei, în cazul în care rămâne singură.

Stabilește încă de la început unde poziționezi litiera și patul pentru dormit

Pe lângă castronul cu mâncare și cel de apă, pisica are nevoie de o literă care să fie poziționată într-un loc pe care ea să îl învețe. De asemenea, este important să decizi încă de la început dacă lași pisica să doarmă și în pat cu tine sau dacă îi amenajezi un loc doar pentru ea.

 

Pe măsură ce timpul trece, legătura dintre tine și pisica ta va crește, iar ea va deveni cel mai bun prieten al tău.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!