Invatam Pe scurt Secretele gospodinelor

5 Ponturi pentru o floarea-soarelui în ghiveci absolut spectaculoasă

aprilie 23, 2023

5 Ponturi pentru o floarea-soarelui în ghiveci absolut spectaculoasă

De un galben intens și strălucitor, floarea-soarelui ne încântă cu frumusețea ei și cu nuanțele care sunt asociate cu lumina și cu căldura soarelui. Este o plantă pe care o asociem cu lunile calde de vară, cu vacanța și cu soarele strălucitor.

Dacă ești interesat de creșterea acestei plante în sol, acest articol despre cultura de floarea soarelui  îți va fi de folos. Vei afla când se seamănă floarea soarelui dar și multe alte informații pentru a te bucura de o cultură bogată și sănătoasă.

Dacă vrei să crești floarea-soarelui în ghiveci, aceste ponturi te vor ajuta să te bucuri de o floare absolut superbă.

Alegerea semințelor

Ai nevoie de câteva semințe de floarea-soarelui sănătoase, de dimensiuni medii. Este important să optez pentru un soi pitic, un soi care atinge un maxim de jumătate de metru înălțime. Acestea sunt perfecte pentru a fi plantate la interior, în ghiveci.

În alegerea semințelor este important să ții cont de faptul că trebuie să eviți miezul decojit sau semințele prăjite deoarece acestea nu vor încolți.

Alegerea ghiveciului

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este alegerea ghiveciului. Un ghiveci normal, clasic, poate fi perfect pentru planta ta.

În ceea ce privește dimensiunea, este important să optezi pentru un vas mai mare deoarece acesta va permite plantei să se dezvolte spectaculos. De asemenea, poți opta pentru un ghiveci colorat, un ghiveci care să fie în aceeași temă cu această frumoasă plantă.

În ceea ce privește solul, cel mai bun este un pământ universal, dar de calitate superioară. În acest mod te vei asigura că planta ta va crește cele mai bune condiții.

Poziționarea plantei

Floarea-soarelui are nevoie să fie poziționată, așa cum îi spune și numele, într-un spațiu unde să aibă parte de cat mai multă lumină naturală.

Ai grijă ca pe timp de vară să nu o poziționezi în bătaia directă a razelor de soare, lângă un geam, deoarece acest spațiu poate fi mult prea călduros pentru planta ta din ghiveci.

Îngrijirea plantei după semănare

După ce ai pus semințele în pământ (poți pune între 2 și 10 semințe, în funcție de mărimea ghiveciului), acestea trebuie udate zilnic, din abundență.

Spațiul dintre semințe trebuie să fie de aproximativ 10 cm, iar adâncimea în care ele sunt îngropate trebuie să fie de 2,5 cm.

Dacă au răsărit toate semințele pe care le-ai plantat, le poți rări. Scoate-le din ghiveci pe cele mai firave. Mai mult decât atât, dacă observi mici tulpini ce sunt ofilite sau par bolnave, este important să le îndepărtezi cu grijă.

Fertilizarea acestei plante

După ce planta ajuns la o înălțime potrivită, îi poți oferi un băț de susținere pentru a crește drept și frumos.

De asemenea, poți opta și pentru un fertilizator de calitate pe care le găsești în magazinele de specialitate. În acest fel, te vei bucura de o floare cu proprietăți decorative absolut spectaculoase.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pinterest

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!