Invatam

5 trucuri pentru un interviu de angajare reușit

ianuarie 25, 2022

5 trucuri pentru un interviu de angajare reușit

În momentul în care îți cauți un job nou, interviul este partea cea mai neplăcută din tot procesul. 

De cele mai multe ori, întâlnirea față în față cu viitorul angajator îți poate da mari bătăi de cap. Apar emoțiile, frica de necunoscut, dar și dorința de a da tot ce este mai bun pentru a ocupa poziția dorită.

Însă, există și mici trucuri care te pot ajuta să într-o astfel de situație. Nu uita, persoana pe care o ai în fața ta la un interviu de angajare este tot om, asemenea ție, cu sentimente, care poate ajunge să facă alegeri subiective dacă este manipulat. 

Aici intervin cele 5 trucuri psihologice pe care ți le-am pregătit în cadrul articolului de astăzi. Nu uita că la angajare vei avea nevoie de acte precum un cazier judiciar. Citește mai multe aici și despre ce presupune un contract de comodat.

1. Alege cu atenție ziua în care îți vei programa interviul

Știai că interviurile susținute luni sau vineri nu se încheie cu succes? Conform studiilor, cel mai bun moment pentru programarea unui interviu este chiar marțea, indicat între orele 10:00 – 13:00. 

Lunea toată lumea este obosită, iar vinerea aduce deja senzația de weekend.

Marțea toți suntem mai relaxați, așa că nu ezita să alegi această zi.

2. Vestimentația potrivită te poate ajuta

După cum bine știm, vestimentația joacă un rol extrem de important, mai ales când este vorba despre un interviu. Culorile au un impact destul de puternic asupra subconștientului uman.

În timp ce portocaliul îți poate aduce un refuz rapid, nuanțele de albastru te clasează pe o treaptă superioară. Evită culorile țipătoare și încearcă să te orientezi asupra unei nuanțe de albastru sau negru. 

3. Renunță la zâmbetul forțat

Este bine să zâmbești, dar nu exagera!

Recrutorii nu au o părerea prea bună față de candidații care zâmbesc obsesiv. Nu, nu sunt răi, acest lucru ține doar de latura psihologică. 

Persoanele care zâmbesc mult prea des sunt considerate copilăroase și neresponsabile. Bineînțeles, aici este vorba și despre jobul pe care îl alegi. Dacă dorești să te angajezi în vânzări, un zâmbet larg îți va aduce întotdeauna bile albe.

4. Ascultarea reflexivă

Recrutorii au nevoie să fie ascultați și nu numai. Poți pune în practică ascultarea reflexivă, mai exact: adaugă, repetă, confirmă. 

Nu este suficient doar să aprobi, oamenii din fața ta au nevoie de mai mult. Această practică te poate ajuta mai mult decât îți dai seama!

5. Alege cu atenție poza din CV

Un CV bine structurat te va ajuta întotdeauna și îți va adăuga bile albe. Nu numai cariera profesională și restul informațiilor sunt importante, ci și poza pe care o alegi pentru CV-ul tău.

Alege o poză clară, tip pașaport, care să îți pună în evidență trăsăturile. Încearcă să eviți selfie-urile! Angajatorul te poate considera o persoană superficială, care nu pune preț pe detalii. Nu îți dorești asta când vine vorba de jobul visurilor tale, nu?

Acum că ai aflat toate aceste lucruri te poți considera pregătit pentru interviu! Lasă emoțiile acasă și demonstrează-le că tu ești omul de care au nevoie!

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!