Invatam

5 Trucuri utile pentru a îl ajuta pe cel mic să învețe cu plăcere

septembrie 24, 2022

5 Trucuri utile pentru a îl ajuta pe cel mic să învețe cu plăcere

Poate fi un lucru normal ca un copil în clasele primare să aibă dificultăți în a se concentra, însă aceste 5 trucuri utile te vor ajuta să îi sporești concentrarea pentru ca el să învețe cu plăcere.

Bineînțeles, nu există o rețetă care să facă minuni sau un truc care să funcționeze pentru toată lumea. De aceea, este important să investești multă răbdare pentru că experiența școlară să fie și o plăcere pentru copil, nu doar o greutate pe umerii lui.

Indiferent că ești la primul sau al doilea copil, este o presiune ridicată să îl ajuți pe cel mic să învețe, să rețină informații și să aibă rezultate bune la școală. Este important ca tu, ca părinte, să îi asiguri un mediu propice de învățat pentru ca micuțul tău să-și păstreze entuziasmul și impulsul de a cunoaște lucruri noi.

1. Oferă-i pauzele de care are nevoie

Să învețe este foarte important, însă pentru a fi productiv, este important ca cel mic să aibă parte și de pauze în care să facă ceea ce își dorește. Stabilește împreună cu cel mic în program, acest lucru fiind o modalitate ușoară de a pune accentul pe proces și de a stabili obiectivele zilei, dar și ale săptămânii.

Este important ca micuțul tău să vadă că îl sprijini atât atunci când vine vorba de învățat, dar și când vine vorba de pauzele de joacă.

De exemplu, în joacă, poți repeta cu el anumite informații în pauză. Un astfel de glob pamantesc pret poate fi extrem de util.

2. Încearcă să nu faci comparație

Desigur că este important ca micuțul tău să aibă calificative cât mai bune, însă încearcă să eviți să le afișezi sau să faci comparație cu ceilalți colegi. Notele sunt un indicator incomplet al învățării, însă este important să îi apreciez motivarea, munca pe termen lung.

3. Ajută-l la teme

Este important să îl ajuți pe cel mic atunci când vine vorba de teme, mai ales dacă se apropie teste sau examene. Cu toate acestea, nu face din acest lucru un obicei deoarece micuțul tău trebuie să se obișnuiască să gândească singur și să își asume propriile greșeli.

Poți folosi acasă o astfel de tabla magnetica scolara ce este nu doar utilă, dar îi face și mai confortabil cu mediul din clasa de curs.

4. Încurajează-l să citească

Este important ca micuțul tău să citească, indiferent că este vorba de lectura pentru școală sau de orice alt lucru care îi face plăcere. Cititul este cheia învățării și îl ajută atât în exprimare, cât și pentru a își îmbogăți cultura și vocabularul.

5. Învață îl să facă lucrurile pe rând

Este important să îți urmărești copilul și modul în care sarcinile multiple îi îngreunează sau nu munca. Învață-l pe cel mic să abordezi lucrurile pe rând, mai degrabă decât să încerce să facă toate lucrurile deodată. Pentru mulți copii este o problemă multitasking-ul. De aceea, pentru că micuțul tău să nu se piardă, este important să îl ajuți să se concentreze asupra unei singure probleme.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!