Ingrijire Remedii naturiste Sanatate

6 Sfaturi care ne ajuta sa intarim sistemul imunitar in mod natural

iulie 29, 2021
suplimente naturiste

6 Sfaturi care ne ajută să întărim sistemul imunitar în mod natural

Sistemul imunitar este principalul mecanism de apărare al organismului împotriva germenilor, mecanism pe care îl putem întări în mod natural. Mediul înconjurător, alimentația, stilul de viață, dar și factorii genetici joacă un rol important atunci când vine vorba de sistemul imunitar.

Există modalități și sfaturi care ne ajută să obținem imunitate în mod natural, dacă ținem cont de anumite lucruri. Am pregătit o listă cu 6 sfaturi utile ce te ajută să îți întărești sistemul imunitar și să fii mai fericit.

Nivelul de stres

Reducerea nivelului de stres este un pas important ce ne ajută să reducem inflamația din organism. Alege activități relaxante, precum petrecerea timpului în aer liber, activități care te vor ajuta să reduci nivelul zilnic de stres.

Ai grijă de sănătatea ta

O serie de analize imunologie te vor ajuta să controlezi statusul imunitar al organismului tău și să afli dacă ai anumite boli autoimune. Aceste boli slăbesc sistemul imunitar și au un efect negativ asupra sănătății. Pe acest blog de hematologie găsești mai multe informații utile și practice.

Fii mai fericit!

Poate suna ca un clișeu, însă dacă râzi mai mult, șansele de a îți crește nivelul activității celulare sunt între 50% și 100%. Activitatea celulară este menită să ucidă virusurile, iar organismul tău va fi fericit pentru acest lucru.

Alimentația

Alimentele bogate în micronutrienți precum legumele și cerealele integrale te ajută să întărești sistemul imunitar. Deficitul de zinc, cupru, seleniu, vitamina A, C, B6 și E îți afectează imunitatea.

Respirația corectă întărește sistemul imunitar

Toată lumea știe să respire, însă știm să respirăm doar cât să ne menținem în viață. Respirația corectă constă și în sesiuni scurte de meditație, momente în care te concentrezi pe respirația și uiți de toate problemele ce te înconjoară.

De asemenea, poți alege și un umidificator sau un dezumidificator care te ajută să menții nivelul de umiditate din camera ta la un procent corect și sănătos.

aer curat

Masajul, o metodă excelentă de a îți întări imunitatea

Masajul are o mulțime de beneficii asupra organismului. Nu este doar relaxant și sprijină celulele albe, ci lupta și cu patogenii și reduce inflamația din organism. Masajul îți pune sângele în mișcare și te scapă de dureri, intensitatea durerii scăzând exponențial.

De asemenea, masajul crește numărul de celule sangvine albe și scade nivelul de cortizol, cortizol cunoscut și sub numele de „hormonul stresului”.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!