Ingrijire Invatam

9 Sfaturi pentru a împacheta eficient bagajul de călătorie

august 29, 2019
bagajul de calatorie

9 Sfaturi pentru a împacheta eficient bagajul de călătorie

Împachetarea bagajului de călătorie poate fi o adevărată provocare. Odată ce ai rezervat hotelul și biletele de avion sau tren, bagajul este singurul care stă în calea ta și a plecării în vacanță.

Am pregătit o listă cu 9 sfaturi care te vor ajuta să scapi de stresul genții de voiaj!

1. Fă-ți o listă!

Eu sunt genul de persoană căreia îi place să facă liste. Astfel, mă asigur că nu uit nimic și bagajul meu este mereu complet! Fă o listă cu toate lucrurile care îți sunt necesare, dar și cu lucrurile pe care trebuie să le cumperi înainte de a pleca în vacanță. Fii realist în privința bagajului și nu lua cu tine prea multe haine sau lucruri care nu îți sunt de folos!

2. Trusa de prim ajutor!

Ia cu tine câteva medicamente precum: pastile pentru orice fel de dureri (de cap, de măsea, etc.), dar nu uita nici de un spray pentru țânțari sau câțiva plasturi. Dacă știi că suferi de probleme cu stomacul sau de astm, nu uita să îți iei medicamentele necesare!

3. Păstrează spațiu pentru cumpărături!

Acest lucru este valabil în cazul în care nu pleci în concediu cu mașina personală. Pentru a te asigura că ai suficient spațiu, păstrează loc și pentru eventualele cumpărături pe care o să le faci. Este inevitabil să nu te întorci din vacanță cu suveniruri.

4. Ia cu tine haine de zi cu zi!

Știu că este tentant să iei cu tine o mulțime de haine, însă te sfătuiesc să le împachetezi doar pe cele care sunt necesare. Ia cu tine haine de zi cu zi, nu rochii fancy sau alte costume elegante. Poți lua cu tine, cel mult, unul dintre aceste parfumuri originale. Atenție însă dacă alegi să călătorești cu avionul! Parfumul sau orice alt lichid trebuie să aibă maximum 100ml.

5. Nu uita de o carte pentru vacanță!

Niciun concediu nu este complet dacă nu te relaxezi citind câteva pagini. Ia cu tine o carte dintr-o astfel de librarie online pe care să o citești în concediu. Mai mult decât atât, o carte este ideală în cazul în care dai peste vreo zi ploioasă care să îți strice planurile.

6. Încălțămintea!

Încălțămintea ocupă extrem de mult spațiu. Alege o pereche de încălțăminte confortabilă pe care să o porți în ziua călătoriei și încă o pereche de încălțăminte de schimb. Două perechi de încălțări sunt suficiente pentru un concediu de aproximativ o săptămână.

7. Nu uita de încărcătoare!

Nu uita să iei încărcătorul de la telefon, laptop sau de la aparatul foto.

8. Ia cu tine doar cosmeticele necesare!

Nu lua cu ține toată canitatea de cremă de față sau de gel de curățare. Cumpără recipiente mici în care să pui exact cantitatea de cremă de careai nevoie în câteva zile de concediu. Nu uita și de crema cu factor de protecție solară!

9. Nu uita actele!

Dacă pleci cu avionul, nu uita să iei biletele, buletinul și pașaportul, acolo unde este cazul. Dacă pleci cu mașina, verifică dacă ai toate actele la zi, dar și dacă ai asigurarea făcută, ITP-ul și rovinieta. De asemenea, nu uita să iei cu ține banii!

bagajul de calatorie

Bucură-te de o vacanță plăcută!

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!