Invatam

Activități potrivite pentru copii, în funcție de vârsta pe care o au

iunie 27, 2020
copii

Activități potrivite pentru copii, în funcție de vârsta pe care o au

Un copil este sănătos dacă se dezvoltă într-un mediu sănătos, plin de activități potrivite pentru vârsta pe care o are. Un copil trebuie urmărit încă de mic pentru a vedea ce pasiuni și ce aptitudini are. În acest fel, vei ști cum să îl îndrumi pentru ca el să își dezvolte pasiunile, dar și pentru a face un hobby complex sau o carieră din ceea ce îi place.

Un sfat important pe care vi-l dăm este acela de a avea grijă să nu suprasolicitați copilul. În acest fel, veți putea să profitați la maximum de aptitudinile lui și de potențialul pe care îl are, fără să îl forțați să facă ceva ce nu își dorește.

Activități pentru copii de 0-1 ani

Primele sedinte de inot pot incepe odata cu diversificarea alimentatiei. Acest sport presupune o dezvoltare frumoasa a corpului, iar copilul tau se poate bucura la maxim de aceste ore de inot pe care le face cu un instructor profesionist.

Bineînțeles, optează și pentru astfel de jucării care îi stimulează memoria, gândirea și imaginația.

Activități pentru copii de 3-4 ani

Copiii care au până în 3-4 ani pot să se axeze pe activități precum tricicletă, înot, dans, patinaj, dar și schiul. De asemenea, nu uită și de jocurile în aer liber sau de jocurile care să îi stimuleze creierul, precum sunt aceste puzzle-uri 3D.

Abia după vârsta de 6 ani poți să te gândești la activități care presupun performanță, însă până atunci este bine să îl lași pe cel mic să aleagă doar între aceste activități. După vârstă de 6 ani de zile, poți să îl duci la tenis, fotbal, în funcție de preferințele pe care le are.

Activități pentru copii de 4-6 ani

Copiii ce au între 4 și 6 ani pot să înceapă să practice chiar și șahul. Dacă vezi că micuțul tău este pasionat de culori, de pictură, poți opta pentru ateliere speciale dedicate acestor activități.

De asemenea, sporturile precum judo sau karate, dar și sporturi precum fotbalul și tenisul sunt potrivite după vârsta de 6 ani de zile.

 

Toate aceste activități, dacă sunt practicate la vârstele specifice, vor ajuta foarte mult în dezvoltarea corectă a copilului. Chiar dacă cel mic nu face o pasiune sau o carieră dintr-un anumit sport sau dintr-o activitate, îl ajută să devină echilibrat și organizat.

Mai mult decât atât, orice activitate pe care o face în timpul său liber îl ajută pe cel mic să devină un om disciplinat.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!