Ingrijire Sanatate

Alergiile de sezon – Cum sa evitam neplacerile cauzate de anotimpul cald?

mai 21, 2017

 

Toata lumea simte miros de vara. Noptile petrecute sub cerul liber, picnicuri, plaja… Ei bine, s-a gandit cineva la alergii? Sa aflam despre ce este vorba.

Alergiile sunt o afectiune cu un raspuns imun amplificat. Acest raspuns exagerat al organismului poate conduce la leziuni destul de grave.

Alergiile de vara sunt cel mai adesea cauzate de polen, puf de papadie sau intepaturi de albine. Polenul vine in contact cu mucoasa nazala, iar daca exista un teren perfect de aterizare efectele pot fi dintre cele mai neplacute, deoarece sistemul imun il recunoaste ca un agent strain organismului si se hiperactiveaza, incercand sa il indeparteze.

Cum se manifesta alergiile?

Cea mai comuna simptoma este rinita. Aceasta se manifesta prin mancarime si usturime la nivelul nasului, stranuturi repetate, disconfort al respiratiei. Alte simptome are putea fi cele de tip dermatologic. Se pot manifesta prin umflaturi, mancarimi, urticarie sau eruptii la nivelul pielii.

In cazuri mai grave, se poate ajunge la bronsita, conjunctivita sau chiar astm.

Afla cum poti trata tusea cu aceste 5 remedii naturiste.

Raceala sau alergii?

Alergiile sezoniere, cum sunt cele la polenuri, sunt confundate adesea cu racelile si guturaiul si sunt tratate cu paracetamol si asipirina, in loc de antihistaminice. Aceste medicamente pot elimina pe moment simptomele, dar le agraveaza pe termen lung. Simptomele alergiilor seamana destul de mult cu cele ale racelilor. Se manifesta prin stranut, nas infundat sau care curge abundent, ochi care lacrimeaza abundent, mancarimi la nivelul nasului si ochilor. Caldura, umiditatea, praful si poluarea intensa pot exagera simptomele.

Afla de aici ce nu ai voie sa mananci atunci cand esti racit.

Cum putem sa combatem alergiile

 

Imunoterapia

Imunoterapia este o metoda terapeutica si presupune vaccinarea pacientilor cu alergie documentata astfel incat, in timp, sensibilitatea lor la alergen sa fie cat mai scazuta. Exista foarte multe studii care au demonstrat faptul ca administrarea unei doze unice reduce considerabil frecventa atacurilor si necesitatea de tratament medicamentos.

6 remedii ca sa scapi de alergii

Fa curatenie in casa si aspira cat mai des cu geamurile deschise. De cele mai multe ori, alergiile evolueaza mai repede in casa decat afara. Oamenii de stiinta spun ca incaperile sunt mult mai periculoase, mai ales acasa, deoarece aici petrecem majoritatea timpului.

Evita plimbarile dupa furtuni sau ploi scurte! Concentratia de polen este, in aceste cazuri, mult mai ridicata (concentratia de polen scade doar dupa o ploaie indelungata).

Daca iesiti afara cu catelul, spalati-l cu sampon sau curatati-i blana, deorarece poate fi sursa de alergeni.

Alimentatie echilibrata. Studiile medicale arata ca alimentele care contin antioxidanţi (rosii, stafide, vin, ciocolata neagra, afine, nuci, seminte, ceai verde), ajuta in cazul alergiilor, le controleaza mai bine si ajuta la evitarea inflamatiilor.

Da jos kilogramele extra! Daca ai cateva kilograme in plus, respiri mai greu, acest lucru nu ajuta in cazul persoanelor care stiu ca au alergii. Mai multa grasime in jurul toracelui previne plamanii sa se extinda, iar tu pierzi oxigen care nu mai intra atat de usor in organism.

Redu stresul. De fiecare data cand esti blocat in trafic sau la o coada, corpul tau elimina hormoni ai stresului. Acest lucru are un impact mare asupra sistemului imunitar si inevitabil asupra controlului alergiilor.

De ce teste ai nevoie pentru a iti diagnostica alergiile?

Cele mai folosie teste sunt cele cutanate, testari ale sangelui (imunoglobuline E specifice) sau stabilirea unui plan de tratament cu medicul alergolog.

Sper ca acest articol sa te ajute in lupta contra alergiilor, mai ales ca vara bate la usa. Daca ai grija de tine, distractia va fi cu atat mai mare.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!