Placeri nevinovate

Am încercat IQOS: Păreri, experiența mea, întrebări și răspunsuri

noiembrie 15, 2018
IQOS

Chiar săptămânile trecute auzisem o discuție dintre doi prieteni despre IQOS. Unul îi explica celuilalt cum funcționează, ce tipuri de rezerve Heets există, ce gust au, dar și cum se folosește. Ca orice pasionată de tot ceea ce este nou, eram curioasă. Eram curioasă cum funcționează dispozitivul, mă încânta design-ul lui și voiam să știu mai multe.

Așa se face că, eu și Mihai am decis să încercăm dispozitivul IQOS. Curioși amândoi din fire, a fost zis și făcut! Mihai fumează țigări clasice de peste 6 ani, în fiecare zi, iar eu fumez doar ocazional.

Design-ul dispozitivului IQOS 2.4 +

Înainte de a încerca dispozitivul, trebuie să recunosc că am fost încântată de design. Este elegant, dispozitivul este disponibil pe site într-un alb mat, impecabil și într-o culoare Navy Blue, o culoare elegantă și deosebită. Mi-a plăcut și faptul că pachetele cu rezervele Heets sunt micuțe și nu te incomodează deloc în geantă sau în buzunar.

Pachetul cu dispozitivul IQOS conține:

 • Un dispozitiv electronic – IQOS 2.4 + care poate fi utilizat exclusiv cu un produs pe bază de tutun, cunoscut ca Heets;
 • Încărcător cu dimensiuni de buzunar;
 • Dispozitiv de curățare;
 • Bețișoare de curățare;
 • Cablu USB;
 • 5 pachete cu rezerve HEETS la alegere.

IQOS

Holderul pentru rezerve arată ca un stilou, are detalii aurii și are afișaje led, afișaje care funcționează cam așa:

 • Led/leduri alb intermitent: arată faptul că dispozitivul se încarcă;
 • Led alb stabil: dispozitivul s-a încărcat;
 • Niciun led aprins: dispozitivul e oprit sau e în așteptare;
 • Led roșu: dispozitivul este în așteptare sau în mod oprit și trebuie încărcat sau resetat.

În cât timp se încarcă

Dispozitivul se încarcă complet în aproximativ 2 ore. Dispozitivul mare complet încărcat poate încărca dispozitivul mic (stiloul) de cel puțin 20 de ori. Stiloul trebuie încărcat după ce se consumă fiecare rezervă din tutun care nu arde și durează aproximativ 4 minute.

Rezerva de tutun se savurează timp de 6 minute sau 14 pufuri, oricare este prima. Mi se pare foarte interesant și util faptul că atunci când mai ai 2 pufuri/când ai ajuns la ultimele 30 de secunde, lumina ledului clipește alb și se simte o mică vibrație.

Prima experiență cu IQOS

Toate bune și frumoase. Am desfăcut pachetul cu nerăbdare, am studiat atât în manualul de instrucțiuni cât și pe site-ul lor cum se utilizează și am pus dispozitivul la încărcat.

După ce s-a încărcat complet, eram gata să încerc primul HEETS. Fixarea HEETS în stilou este puțin greoaie, astfel că mi-a fost frică să manevrez rezerva cu putere pentru a nu rupe lama. Am încercat prima dată rezerva Heets Blue, apoi rezerva Heets Amber. Aici depinde foarte mult de gusturi, însă eu și Mihai am preferat de departe rezerva Heets Blue.

Rezerva Heets Blue îți lăsă un gust plăcut în gură și aroma este potrivită ca și intensitate. Rezerva Heets Amber mi s-a părut cam tare, având în vedere că și eu și Mihai fumam țigări normale slabe, iar gustul nu a fost nici neplăcut, dar nici plăcut. Cred că mă obișnuisem deja cu Heets Blue și aveam aceleași așteptări și de la o rezervă fără gust mentolat.

IQOS

Concluzii și părerile noastre personale

Cum părerile noastre vin la pachet, las aici care sunt concluziile mele și ale lui Mihai după ce am încercat IQOS.

1. Rezervele HEETS au un gust diferit față de țigările obișnuite, însă te vei obișnui cu gustul și cu aroma lor. Tot ce trebuie să faci, din punctul meu de vedere, este să găsești rezerva HEETS potrivită pentru tine. Pentru mine și pentru Mihai este HEETS Blue.

2. Nu rămâi cu un gust neplăcut în gură și nici pe mâini, iar acest lucru este un mare PLUS.

3. Trebuie să recunosc că îmi place foarte mult faptul că nu ai nevoie de scrumieră și că nu sunt nevoită să o curăț mereu. Nu zic că Mihai este leneș, dar mereu găseam scrumiera plină, lăsată lângă fereastră. Nu vă mai zic ce se întâmpla dacă bătea vântul…

În concluzie, acesta este un avantaj foarte bine primit pe care dispozitivul IQOS il are.

4. Dacă vrei să te mai bucuri de o rezervă HEETS, trebuie să ai răbdare să se încarce dispozitivul. Acesta poate fi un lucru bun sau nu, depinde de cum vede fiecare lucrurile.

5. Nu deranjezi oamenii din jur cu fumul de țigară. Din nou, un lucru care poate să varieze, în funcție de situație. Unele persoane pot fi deranjate de mirosul pe care îl emană rezervele HEETS. Din respect pentru cei din jur, cel mai bine este să întrebi.

6. Ca orice alt obicei, îți ia ceva timp până să treci la alternativa IQOS, însă dacă ești curios eu zic că ar bine să încerci acest dispozitiv. Nu ai nimic de pierdut. 🙂

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

3 Comentarii

 • Raspunde Niky Stanciu noiembrie 22, 2018 at 7:21 pm

  Nu e nimic de pierdut e doar de castigat. Prin faptul ca dispozitivul se si descarca cateodata cand voiam sa fumez si nu mai aveam baterie renuntam la gand si uite asa mai treceau niste ore fara sa fumez. Faptul ca nu scoate fumul acela greoi si inecacios este un mare plus pentru ca nu mai exita fumatori pasivi, iar tutunul nici nu se simte, gustul amar disparand complet din viata mea.

  • Raspunde Simona Giosu noiembrie 23, 2018 at 6:26 am

   Intr-adevar, te ajuta sa raresti fumatul, am observat si eu acest lucru!

 • Raspunde Rares Popa noiembrie 22, 2018 at 7:24 pm

  Cam asa e cu iqos. Un adevarat castig in viata oricarui roman mai ales de cand cu legea asta antifumat care nu ma mai lasa sa ma bucur de gustul unei cafele intr-un pub. E o salvare pentru sanatate. Am prieteni care s-au lasat de fumat in ciuda a tot ce se speculeaza pe la tv in ultimul timp.

 • Lasa un comentariu

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  x
  Sustine-ma cu un like!