Pe scurt

Arta mobilei: Cum alegi mobila și culorile pentru un dormitor mic

august 28, 2018

Alegerea pieselor de mobiler pentru un dormitor, mai ales pentru un dormitor de dimensiuni micuțe, poate fi o adevărată provocare. Există câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a alege mobilierul, dar și câteva trucuri pe care poți să le aplici și tu pentru a avea încăperea la care ai visat mereu.

1. Design-ul mobilierului

Înainte de a comanda un tip de mobilier, gândește-te foarte bine la modelul pe care vrei să îl alegi. Mobila dintr-o încăpere trebuie să fie atât de frumoasă și să îți placă atât de mult, astfel încât să nu te plictisești de ea pe o perioadă de câțiva ani de zile.

Mobila pe care o alegi pentru dormitorul tău trebuie să aibă acel element de unicitate, element care va adăuga personalitate mobilierului din camera ta.

Mobila nu trebuie să fie extravagantă, însă trebuie să aibă acel ceva care să scoată întreaga încăpere din anonimat.

2. Spațiile de depozitare

Ai ales modelul mobilierului pe care îl dorești, însă nu uita că acesta trebuie să aibă destul loc pentru ca tu să poți depozita: haine, încălțăminte, lenjerie de pat și paturi sau alte lucruri utile în casă.

Pentru a economisi spațiul, asigură-te că alegi mobilier înalt până în tavan care să te ajute să umpli acele spații moarte de deasupra mobilierului, spații pe care oricum nu le-ai fi folosit.

De asemenea, în funcție de preferințele și nevoile pe care le ai, alege dulapuri mari și încăpătoare, șifoniere mari cu uși glisante sau poate sertare micuțe pentru accesorii.

La Arta Mobilei poți găsi o mulțime de modele pentru încăperi mici, medii sau mari, cu design-uri potrivite fiecărui stil în parte, dar și cu materialel de înaltă calitate.

3. Bugetul

Bineînțeles, bugetul este un factor important de care trebuie să ții cont înainte de a alege mobila pentru camera ta. Din fericire, există o mulțime de magazine care oferă modalitatea de a plăti în rate pentru ca tu să poți achiziționa mobila mult dorită!

 

4. Calitatea

După ce ai ales modelul pe care îl preferi, ai grijă să alegi mobila de calitate. Poți opta pentru ca mobila ta să fie realizată pe comandă, cu materialele dorite sau poți alege mobilier deja realizat.

Chiar dacă este mai scumpă, mobilă de calitate se curăță mai ușor, este rezistentă pe o perioadă mult mai mare de timp, iar calitatea se vede în eleganța ce va îmbrăca întreaga încăpere.

Gândește-te la îngrijirea mobilierului și întreținerea acestuia pe termen lung și alege calitatea pentru a avea o cameră frumoasă și elegantă.

Transformă dormitorul în spațiul ce îl vei numi cu drag „acasă” pentru ca tu să te poți simți perfect aici.

5. Culorile

Nu încărca prea mult camera folosind o combinație prea îndrăzneață de culori. Culorile mult prea aprinse pot fi obositoare chiar și pentru mobila din camera unui copil sau a unui adolescent.

Optează pentru culori pastelate sau pentru culori calde și alege doar câteva sertare sau poate câteva uși de la șifonier pe care să le colorezi în culori jucăușe.

6. Funcționalitatea mobilierului

Alege piese de mobilier multi-funcționale. Mobilierul cu picioare poate fi ușor mutat dintr-o parte în alta a camerei, dă impresia de lejeritate și este foarte practic.

 

Ia în calcul toate sfaturile de mai sus pentru a lua decizia corectă atunci când vine vorba de mobilierul din dormitorul tău.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!