Inceputuri

Avem purtatori de cuvant, dar responsabilitatea cine o poarta?

ianuarie 19, 2016

Sunt oameni desemnati sa se ocupe cu transmiterea corecta si in timp real a informatiilor si furnizarea in public si in presa a actiunilor de interes public/specific. Asta este definitia pompoasa a purtatorilor de cuvant a institutiilor, dar daca un lucru nu este facut, nu corect, ci aproape deloc, cine isi asuma responsabilitatea pentru asta? Aruncam vina unul pe altul si cand nu mai avem pe cine sa dam vina, spunem ca nu avem bani sau ca nu eram pregatiti.

Copiii sunt cei mai fericiti ca se inchid scolile si probabil ca asa am fost si noi la un moment dat, dar ajungem intr-un punct in care nu putem sa ne blocam activitatile de zi cu zi, o data pe an (in cel mai fericit caz), din cauza incompetentei de a deszapezi niste amarate de strazi. Si lucrul acesta nu este cerut de cineva care locuieste la X kilometri de oras, ci in insasi capitala Romaniei.

Spiritul cetateanului harnic triumfa si doar asa putem sa o scoatem la capat. Nu zic sa facem un event pe Facebook in care sa propunem o ieseala pentru a curata strazile (sau zic?), dar putem sa ne motivam noi insine prin gesturi micute. De exemplu, daca depunem un efort mai mare atunci cand deszapezim in jurul masinii si nu aruncam zapada pe strada, sunt sanse mult mai mici sa ne trezim cu un stergator lipsa sau sa incurcam alti zece oameni pentru ca am blocat accesul strazii. Si ca sa vedeti ca dreptatea exista, uitati cate firme de deszapezire au bagat mana in buzunar pentru a plati cateva amenzi usturatoare.

Citeste si

6 Comentarii

 • Raspunde Ciprian ianuarie 19, 2016 at 10:58 pm

  Foarte frumos scris!
  Imi place ideea de a da exemplul propriu inainte sa dam vina pe altii 😀

  • Raspunde Simona Giosu ianuarie 19, 2016 at 11:04 pm

   Multumesc, Ciprian! Se poate sa ma fi simtit cu musca pe caciula :))

 • Raspunde Claudiu ianuarie 20, 2016 at 2:46 pm

  Frumos scris, Simona!
  Interesant articol, si foarte frumos evidentiat.

  • Raspunde Simona Giosu ianuarie 22, 2016 at 4:57 pm

   Multumesc!

 • Raspunde Andrei ianuarie 20, 2016 at 3:00 pm

  Foarte adevarat ce spui Simona.
  Intradevar, este o mare problema cu „spiritul civic”. Nu mai vorbesc despre aruncatul zapezii in strada (cel putin in capitala). Prin lege acest lucru este interzis, multi nu cunosc acest aspect printre care nici Politia Romana.

  • Raspunde Simona Giosu ianuarie 22, 2016 at 5:00 pm

   Da, ai dreptate, Andrei. Orice schimbare, oricat de mica, este binevenita.

  Lasa un comentariu

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  x
  Sustine-ma cu un like!