Invatam

Beneficiile și proprietățile benefice ale consumului de ciocolată

august 22, 2018

Sunt convinsă că acest aliment, ciocolata, este foarte iubit în întreaga lume. Pe lângă faptul că este delicioasă, ciocolata are și beneficii asupra sănătății, dacă este consumată în cantități moderate.

Vreau să vă povestesc un pic despre cum poți consuma ciocolată ca să profiți de beneficiile ei, dar și despre care ciocolată este mai sănătoasă și mai benefică pentru organismul nostru.

Tipurile de ciocolată

Ciocolată este un produs existent pe piață de foarte mult timp, în diferite varietăți.

Pentru a o clasifica, vom speficica cele trei tipuri mari de ciocolată: ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și ciocolată albă. Bineînțeles că există o mulțime de alte sortimente, însă acestea sunt cele trei tipuri principale.

Ciocolata neagră și beneficiile ei

Ciocolata neagră are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Deoarece este preparată cu multă cacao, ciocolata are antioxidanți care ajută în luptă cu radicalii liberi.

De aceea, dacă vrei să profiți de proprietățile benefice ale acestei ciocolate, ai grijă să alegi sortimentul cu multă cacao. Există ciocolată neagră care are de la 35% cacao, până la 85% cacao.

Ciocolata de calitate are un gust amărui și aromat, iubit de către cei care apreciază o ciocolată adevărată.

Ciocolata cu lapte conține cele mai multe calorii, însă dacă este consumată dimineața, de 2-3 ori pe săptămână și în cantități moderate, aceasta nu îți va afecta silueta.

Beneficiile ciocolatei pentru organism

1. Are multe vitamine

Boabele de cacao au foarte multe vitamine importante pentru organism, precum: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, C, E, dar și minerale precum: magneziu, cupru, potasiu, calciu, minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

2. Scade riscul de accident vascular cerebral

Acest lucru se întâmplă doar dacă alegi să consumi ciocolata neagră. Acest tip de ciocolată are proprietăți anticoagulante, datorită faptului că este preparată cu boabe de cacao.

3. Îmbunătățește circulația sangvină

Există o mulțime de sortimente ciocolata neagra din care poți alege. Ei bine, trebuie să știi că această ciocolată îmbunătățește circulația sangvină, crește fluxul de sânge și contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive.

4. Este benefică pentru dinți

Deși nu ai crede acest lucru, este adevărat. Ciocolata conține teobromină, teobromină care ajută la întărirea smalțului dentar. Bineînțeles, acest lucru se întâmplă și dacă păstrezi o igienă orală optimă.

5. Are beneficii pentru piele

Ciocolata neagră conține flavonoide care protejează epiderma de razele ultraviolete. Așa că, atunci când dimineața bei cafea, este recomandat să mănânci și 3 pătrătele de ciocolată neagră.

6. Îți oferă o stare de bine!

Fie că știați despre compușii din ciocolata care îți oferă o stare de bine sau nu, prin faptul că are un gust deosebit, ciocolată îți oferă o stare de bine și o energie pozitivă ridicată.

Acest aliment este o sursă importantă de serotonină, o substanță responsabilă pentru relaxarea corpului.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!