Invatam Sanatate

Cât de important este aerul pe care îl respiri pentru sănătate

octombrie 5, 2018
cat de important este aerul pe care il respiri

Sănătatea ta și a familiei tale depinde foarte mult de puritatea aerului pe care îl respiri. Poluarea, dar și alți factori externi, afectează în mod direct starea organismului, dar și starea de bine a multora, iar noi trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru a respira un aer cât mai purificat.

 

Sursele poluării aerului

Ceea ce este important de știut este faptul că nu doar poluarea din oraș ne afectează, ci și poluarea din apartamentele sau casele noastre. În locuințele noastre există factori dăunători precum: ventilația nepotrivită, umiditatea, odorizantele de cameră, lumânările parfumate, fumul de țigară, cărțile vechi și prăfuite, covoarele, pernele, detergenții, dar și temperatura ridicată. Toate aceste cauze duc la o poluare a aerului și, implicit, la un risc mai mare de îmbolnăvire.

 

Cât de importantă este umiditatea aerului într-o casă?

Pe cât de important este un aer nepoluat, pe atât de important este și un aer cu un nivel de umiditate potrivit. Problemele pot să apară mai ales în lunile în care temperaturile sunt duse la extreme, iar în casă aerul eliberat are prea puțini vapori de apă, ceea ce duce la o umiditate scăzută.

Acest lucru poate acționa direct asupra organismului noastre, cauzând probleme de sănătate.

 

Cum poate să te afecteze aerul uscat

Aerul uscat dintr-o încăpere presupune riscuri precum: afecțiuni respiratorii (astm, bronșita, sinuzită, reacții alergice, etc.), dar și deshidratarea organismului și o senzație de disconfort.

De asemenea, există și riscuri de apariție a problemelor la nivelul pielii tale. Un aer uscat provoacă iritații, mâncărimi, eczeme, dar și apariția unor micro crăpături la nivelul pielii de la încheieturi.

 

Nivelul de umiditate optim dintr-o încăpere

În primul rând, pentru a îți da seama care este nivelul de umiditate din cameră ai nevoie de un higrometru. Multe umidificatoare sunt dotate cu un astfel de higrometru.

Atunci când umiditatea din încăpere scade sub 25 de procente, apare un disconfort la nivelul pielii și mucoasei nazale. O umiditate scăzută poate să aibă efecte negative și asupra funcționării aparatelor din casă, datorită faptului că un aer uscat cauzează apariția electricității statice.

Nivelul optim de umiditate dintr-o încăpere trebuie să fie între 45%-55%. În zonele cu temperaturi mai scăzute, de sub 15 grade Celsius, nivelul optim de umiditate este de 30%-40% pentru a preveni apariția mucegaiului și dezvoltarea bacteriilor.

 

Umidificarea aerului cu ajutorul unui aparat profesionist

Menținerea aerului cu o umiditate potrivită în camera te ajută să menții sănătatea ta și a familiei tale. Cum poți face acest lucru? Alege un astfel de umidificator, ideal ar fi unul care are și purificator, cum este Clean Air CA 606 pentru locuința ta.

Clean Air 606

Avantajele folosirii unui astfel de aparat sunt:

1. Este un aparat care are patru funcții: umidificare rece sau caldă, cu sau fără purificare a aerului. Una dintre ele este de ionizare, opțiune ce poate fi folosită când dorești să purifici aerul din încăpere.

2. Are trei trepte de vaporizare și un consum de curent foarte scăzut.

3. Beneficiază de timer, dar și de telecomandă pentru ca tu să îl poți programa rapid și ușor.

4. Este foarte silențios și poate fi folosit și în timpul nopții, fără ca el să deranjeze membrii familiei.

5. Ceea ce îmi place la el este că are un display digital care indică valoare umidității dorite, dar și valoarea umidității care există în încăpere, în momentul respectiv.

6. Nu are consumabile, ceea ce te ajută să economisești atât timp, cât și bani.

7. Este ideal pentru spații de până la 65 de metri pătrați.

8. Beneficiază de filtru ceramic nano-silver ce protejează aparatul împotriva călcarului și a bacteriilor, iar acesta poate fi curățat cu oțet.

aer curat

Utilizarea unui umidificator de aer este unul dintre cele mai sigure mijloace de reglare a nivelului de umiditate a aerului din locuință. Datorită faptului că aparatul Clean Air CA 606 de care vă povesteam mai sus are și funcție de purificare, te poți asigura astfel că tu, dar și cei dragi respiră un aer curat și sănătos.

Este suficient să pornești aparatul, iar din acel moment vei fi sigur că o mare parte din impuritați vor dispărea și nivelul de umiditate va fi reglat.

Aparatele sunt excelente pentru sănătate, nu încarcă inutil factura de la curent și sunt o investiție inteligentă pentru locuința ta!

Umidificatoarele comercializate de către Alecoair – brand care există pe piața din anul 2006 – sunt profesioniste și reprezintă o alegere ideală pentru a te asigura că sănătatea ta și a celor din casă nu este pusă în pericol.

Alecoair oferă suport tehnic gratuit, ceea ce mi se pare un avantaj foarte mare, dar oferă și transport gratuit pentru comenzile cu valoare mai mare de 199 lei . Din nou, un avantaj binevenit!

 

sursa foto: Pixabay

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!