Ares - Ingrijirea cainilor

Cățel, singur acasă: Cum faci să îi treacă timpul într-un mod plăcut

martie 26, 2019
Ares

Cățel, singur acasă: Cum faci să îi treacă timpul într-un mod plăcut

Chiar dacă avem un cățel, nu putem lipsi de la serviciu, așa că o sarcină foarte grea este să lăsăm patrupezii acasă, singuri. Din păcate, scuza: „Cățelul meu e singur și trist” nu este suficientă pentru a sta acasă cu ei.

De aceea, trebuie să găsim câteva modalități care să îi ajute să nu fie triști cât timp noi suntem la birou.

Cea mai grea parte este atunci când plecăm de acasă și ei văd acest lucru, încearcând să ne păcălească cu ochii lor frumoși. Unii căței suportă mai bine statul acasă, singuri, alții mai greu.

1. Ajută-i să-și consume energia!

Cățeii adulți dorm cam 14-16 ore pe zi, iar cei mici pot dormi până la 18 ore. Cu toate acestea, nu te poți aștepta ca el să doarmă dacă nu este obosit. De aceea, după ce ai făcut scurta plimbare de dimineață, joacă-te cu el afară timp de 20-25 de minute. Folosește un frisbee, jucăria lui preferată sau poate câteva bețe. Aleargă-l și obosește-l pentru ca el să își consume energia.

Astfel, vei fi sigur că până seara va dormi și nici nu va avea timp sau energie să roadă sau să strice ceva în cameră.

2. Lasă-le televizorul pornit

Fie că vrei să îl lași pornit pentru câteva ore sau pentru întreaga zi, televizorul îl poate liniști pe patruped. Conform studiilor și documentarelor Național Geographic, cățeii sunt capabili să vadă imaginile de la televizor.

Unii dintre căței pot fi distrați de ceea ce este la televizor timp de câteva ore bune. Dacă nu sunt pasionați de această activitate, vor auzi o voce umană pe fundal și vor putea să stea mai liniștiți.

3. Pune-le muzică!

Unii dintre voi veți spune că este un lucru exagerat, însă când stau acasă cu Ares și lucrez, iar pe fundal este o muzică relaxantă, el doarme mult mai bine decât fără muzică. Muzica acoperă și unele zgomote de afară sau de pe scară și patrupedul doarme liniștit întreaga zi.

Puteți căuta pe YouTube: „Anti Anxiety Music for Dogs” sau „Relaxation Music for Dogs”.

4. Când lucrurile devin serioase, oferă-le feromoni!

Dacă stările de teamă sau îngrijorare sunt la ordinea zilei, acestea se pot transforma în adevărate fobii. Atunci când este vorba de câini mici sau poate de o schimbare de mediu, ajută-i cu astfel de feromoni.

„Feromonii canini de liniștire sunt secretați la nivelul glandelor mamare, de către toate femelele în lactație și au ca funcție liniștirea căteilor. Acești feromoni au rolul de a calma cățeii în momentele de stres.

Studiile au demonstrat faptul că un analog sintetic al feromonului de liniștire canin (D.A.P.) determină liniștirea și îmbunătățește comfortul căteilor și câinilor de toate vârstele.” – sursa: mobilepet.ro

5. Lasă-le o gustare delicioasă

Atunci când sunt singuri acasă, cățeii nu vor fi atrași de jucării, însă de gustarea preferată, da. Lasă-le diferite batoane de ronțăit pentru ca ei să își umple timpul.

6. Schimbă-le mâncarea

Dacă observi că ei sunt agitați când ajungi acasă, gândește-te și la hrană oferită. Oferă-le astfel de mancare caini calitativă, care să nu îi facă să aibă probleme cu stomacul. Cel mai bine este să le lași mâncarea în bol pentru că ei vor alege dacă să mănânce sau nu, cât timp sunt singuri acasă. Nu uita să le lași și un castron cu apă proaspătă!

 

7. Adoptă-le un prieten!

Există o mulțime de patrupezi care așteaptă nerăbdători să aibă o casă, o familie. Alege să le oferi lor o casă și patrupedului tău un prieten de joacă, un prieten cu care să stea acasă. Astfel, timpul o să treacă mult mai repede pentru amândoi, iar tu vei fi mai liniștit!

Cățeii voștri ce fac atunci când sunt singuri acasă? 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!