Sanatate

Ce analize obligatorii trebuie să facă orice femeie, anual

ianuarie 29, 2021

Ce analize obligatorii trebuie să facă orice femeie, anual

Organismul se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea, este important să facem aceste analize obligatorii anual.

Prevenția este cea mai bună metodă de a putea scăpa rapid de eventualele complicații sau boli.

Înainte de a alege să facem controalele anuale, optează pentru o vizită la medicul de familie. Acesta îți știe istoricul medical și te poate îndemna cel mai bine atunci când vine vorba de alegerea specialităților la care ar trebui să mergi pentru un consult.

Ai grijă ca anual să îți faci aceste analize, chiar dacă nu ai simptome neplăcute. Indiferent de vârstă pe care o ai, analizele obligatorii te vor ajuta să previi sau să depistezi anumite boli.

Analizele ginecologice obligatorii pentru orice femeie

Optează cel puțin o dată pe an pentru analize precum testul Papanicolau și un consult ginecologic. Testul Babeș-Papanicolau este folosit cu succes de peste 50 de ani și reprezintă o metodă sigură de a indentifica anumite celule anormale aflate la nivelul colului. În acest fel, vei putea să le depsitezi înainte ca acestea să devină canceroase. Este un test foarte important, test ce trebuie făcut anual sau de două ori pe an de către fiecare femeie, indiferent de vârstă.

Atunci când vorbim de analizele ginecologice, alege medici foarte buni precum: dr. George Iancu. Dacă ai nevoie de mai multe informații despre medicul tău, poți alege să citești și despre dr. Radu Botezatu pareri.

Alege un examen clinic complet

Măsurarea tensiunii arteriale, dar și palparea sânilor și examinarea tiroidei trebuie să facă parte din examenul tău clinic complet. De asemenea, analizele biologice de sânge și urina trebuie să conțină: sumar de urină, creatinina, glicemine, transaminaze, etc.

Doamnele de peste 46 de ani trebuie să opteze pentru un test HPV (cancer de col uterin), dar și hemoragii oculte ce oferă diagnostic pentru cancerul colorectal.

Depistarea unor carențe – Analize anuale obligatorii

Analizele pentru depistare unor carențe sunt extrem de folositoare. Alege analize pentru a depista carențe de calciu, dar și de magneziu, etc. Atunci când vine vorba de carență de calciu, este necesar și calciul total, dar și cel ionic. Cel din urmă nu trebuie să aibă valori mai mici decât cele sugerate.

Cu aceste detalii și cu interpretarea analizelor făcute te ajută medicul specialist.

Tu ce analize anuale optezi să faci pentru a preveni și pentru a depista anumite boli?

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!