Invatam

Ce poți face pentru a prelungi viața electrocasnicelor tale

septembrie 21, 2018

De când m-am mutat, grija pentru lucrurile mele este mult mai mare. Dintotdeauna am fost o persoană grijulie, mai ales atunci când vine vorba de lucrurile mele și nu am fost niciodată un copil care să strice lucruri. Acum însă, sunt mult mai implicată în a păstra lucrurile și în a le prelungi viața cu cât mai mult timp.

Așa se face că am pregătit pentru voi un articol cu trucuri utile pe care să le aplicați pentru a prelungi viața electrocasnicelor.

Este firesc ca, la o anumită perioadă de timp să achiziționezi aparate electrocasnice noi pentru că acestea sunt din ce în ce mai frumoase ca design, dar și cu o tehnologie foarte avansată. De exemlu, acum eu m-am îndrăgostit de astfel de combine frigorifice. Sunt atât de aspectuoase, sunt performante și au tehnologii avansate precum: sisteme de avertizare acustică în cazul în care ușa a rămas deschisă, opțiuni multiple de congelare, dar și multe alte funcții utile.

Prelungește viața frigiderului tău!

Frigiderul este un aparat electrocasnic necesar în orice locuință și folosit în fiecare zi. Pentru ca el să funcționeze impecabil pe o perioadă cât mai mare de timp, există câteva trucuri pe care să le aplici.

  • Curăță garnitura ușii!

Prelungește-i viața frigiderului tău și ai grijă să cureți mereu garnitura ușii, dar și să verifici dacă aceasta este deteriorată. Odată ce garnitura s-a rupt, frigiderul nu se va mai închide bine și, pentru o perioadă va consuma mai mult și nu va mai răci cum trebui, ca mai apoi să urmeze partea în care el se defectează.

  • Curăță bobinele de praf

Dacă praful ajunge în bobine, frigiderul se poate supraîncălzi și se va solicita motorul. Scoate frigiderul din priză, îndepărtează sita care protejează bobinele și folosește o perie sau aspiratorul pentru a curăța bobinele de praf, cu mare atenție!

  • Dezgheață frigiderul și curăță-l!

Dacă frigiderul tău nu dispune de tehnologie No Frost, ai grijă să îl dezgheți periodic.

Chiar dacă el dispune de această tehnologie, tot este bine să îl dezgheți cel puțin o dată pe an. Curată-l cu un detergent blând, apoi pune în frigider o farfurie cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărtă eventualele mirosuri neplăcute.

Prelungește viața mașinii de spălat rufe!

Mașina de spălat rufe este indispensabilă într-o locuință. Haideți să vă povestesc care sunt trucurile mele care mă ajută să îi prelungesc viața, dar și să o mențin mereu fresh!

  • Folosește bicarbonat de sodiu și oțet!

O dată pe lună, pun 3 litri de oțet și 6 plicuri de 50 de grame de bicarbonat de sodiu atât în cuva mașinii, dar și în compartimentul pentru detergent. Atunci când sunt amestecate, oțetul și bicarbonatul formează o spumă, așa că ai grijă să pui puțin câte puțin în compartimentul pentru detergent pentru a nu da pe jos.

Apoi, tot ce fac este să pornesc mașina la un ciclu normal de spălare, la o temperatură de 60 de grade Celsius. Pe lângă faptul că acest lucru protejează mașina de calcar, protejează și motorul și menține și mirosul mereu plăcut.

Ceea ce am observat este și faptul că, după ce folosesc acest truc pentru a curăța mașina de spălat, balsamul de rufe pare să își facă din nou treaba și hainele miros mai puternic.

  • Ține sertarele deschise!

Atât sertarul de la detergent, cât și ușa de la mașina de spălat stau mereu deschise. Acest lucru îi permite aerului să circule și împiedică formarea mucegaiului, dar și a mirosurilor neplăcute.

  • Nu supraîncărca cuva!

Atunci cand speli, tine cont de numarul de kilograme scris pe masina de spalat si nu supraincarca cuva deoarece vei solicita prea tare masina si risti ca aceasta sa se strice.

  • Curăță filtrele masinii!

Filtrele furtunului de alimentare și filtrul pompei de evacuare trebuie curățate periodic. Apelează la specialiști sau urmărește videoclipul de mai jos pentru a vedea cum le poți curăța singur.

Prelungește viața cuptorului tău!

Când gătești la cuptor, dar și când folosești o astfel de plită, poți observa dacă acestea funcționează sau nu. Când cuptorul nu este curățat, el nu mai încălzește atât de bine și preparatele nu vor mai fi gătite uniform.

Evita acest lucru și folosește produse de curățare degresante, dar și bicarbonat de sodiu pentru a păstra cuptorul mereu curat. Particulele de grăsime se vor depune pe componentele cuptorului și toate acestea pot duce și la înfundarea arzătorului.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!