Ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi un magazin online
Cred că o mulțime de persoane care s-au gândit să își deschidă o afacere și-au pus întrebarea: „ce ar trebui să fac pentru a deschide un magazin online?”. Răspunsul nu este deloc unul simplu, însă zona de e-commerce s-a dezvoltat foarte mult și, dacă produsele tale necesită lansare pe piață, atunci un magazin online te poate ajuta să te extinzi.
Fie că produci lucruri hand-made, vrei să vinzi haine sau poate oferi servicii, un magazin online se poate lansa dacă urmărești și ții cont de aceste sfaturi utile.
1. Optează pentru un blog
Indiferent că vinzi haine pentru femei, cosmetice sau componente PC, ai nevoie de un blog pe site-ul tău. Încearcă să ajuți oamenii cu cât mai multe informații despre produsele tale, prin intermediul unui blog.
De exemplu, dacă vinzi componente PC, ajută oamenii să învețe singuri să le folosească și să le monteze. Astfel, îți vei fideliza clienții și vei adăuga un plus de valoare produselor tale.
2. Optează pentru oferte personalizate
După ce clientul a cumpărat un produs de la tine de pe site, trimite-i oferte personalizate și ajută-l să își găsească produsele necesare în viitor. Poți face acest lucru urmărind istoricul lui și preferințele pe care le are.
3. Alege produse de calitate
Alege să vinzi produse pe care le-ai cumpăra și tu, produse în care crezi și produse de care ești pasionat. Indiferent că faci tu produsele sau le cumperi, optează pentru calitate pentru ca viitorii clienți să se întoarcă la tine în magazin!
4. Gândește-te și la extinderea în offline
Dacă ai un plan de afaceri bine pus la punct, extinderea în online te poate ajuta să atragi și mai mulți clienți. Ai nevoie de un spațiu închiriat, de produse prezentate, de astfel de scanere coduri de bare, dar și de o persoană care să se ocupe de magazin. Extinderea în online îți poate garanta că afacerea ta este de succes și te ajută să te dezvolți!
5. Concepe un plan de afaceri!
Fie că este vorba de online sau de offline, planul de afaceri este foarte important. Pune-ți ideile pe un astfel de flipchart magnetic și alege să îți notezi mereu progresele, bugetele, strategiile de promovare, dar și planul pentru furnizori și firmele de curierat.
Lunar, urmărește rapoartele și fă-ți mereu planuri pentru viitorul afacerii tale.
6. Urmărește concurența
Este important să știi cum acționează concurența. Urmărește prețurile comparative, opțiunile lor de plată și de livrarea sau cum este realizat site-ul și alege să îți îmbunătățești mereu opțiunile pe care le ai.
Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.
Niciun comentariu