Învățăm Pe scurt

Ce trebuie să știi despre asigurările CASCO – Sfaturi utile

aprilie 26, 2023

Ce trebuie să știi despre asigurările CASCO – Sfaturi utile

Ce sunt asigurările CASCO, ce riscuri acoperă ele, dar și multe alte lucruri pe care trebuie să le știi despre aceste asigurări, în articolul de aici.

O asigurare CASCO este facultativă, ea acoperind daunele produse ale unei mașini în cazul unui eveniment rutier ce s-a întâmplat din vina persoanei asigurate sau din cauza unor persoane neidentificate.

O astfel de asigurare CASCO te poate ajuta să fii acoperit în cazul mai multor întâmplări nefericite. Așa cum alegi un astfel de broker asigurări Piatra Neamț care să te ajute cu asigurările obligatorii, este important și să te documentezi înainte de a opta pentru o poliță CASCO.

Este important să cunoști toate aceste aspecte, dar și să pui toate întrebările pe care le ai înainte de a semna contractul de asigurare CASCO. Acest lucru te va ajuta să alegi opțiunile de care tu ai nevoie.

Ce riscuri acoperă polița CASCO

În funcție de asigurarea pe care o alegi, poliția CASCO poate să te ajute să acoperi furtul, vandalismul, ciocnirile, zgârieturile, incendiile, dar și calamitățile naturale.

Asigură o plajă extrem de mare de evenimente, asigurarea CASCO fiind extrem de utilă pentru mașina ta, asigurându-te că vei fi acoperit în cazul unor evenimente neplăcute.

Clauze suplimentare pentru asigurarea CASCO

Există câteva situații în care asiguratorul îți oferă câteva cauze suplimentare pe care le poți solicita.

Acestea pot fi:

  • pătrunderea apei la motor;
  • pierderea cheilor sau a telecomenzii mașinii;
  • daunele produse ca urmare a circulației în afara drumurilor publice, dar și multe altele.

Ce este important de știut?

Este important de știut faptul că nu vei fi despăgubit în cazul în care ai fost implicat într-un accident în timp ce te afla sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, în cazul în care refuzi prelevarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei sau dacă părăsești locul accidentului, nu vei fi despăgubit. Asigură-te că nu părăsești niciodată locul accidentului înainte de sosirea echipajelor de poliție și urmează instrucțiunile acestora.

Poliția CASCO pentru autoturismele înmatriculate în străinătate

Mai mult decât atât, este important de știut faptul că această poliță se adresează doar autoturismelor înmatriculate în România sau cele care se află în curs de înmatriculare.

 

Asigurarea CASCO facultativă te ajută să acoperi daune importante, dar și să stai fără griji în cazul în care ți-ai cumpărat o mașină nouă și vrei să o protejezi.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!