Sanatate

Cele mai frecvente boli care se dezvoltă după vârsta de 40 ani

decembrie 30, 2018
Cele mai frecvente boli care se dezvoltă după vârsta de 40 ani

Nimeni nu vrea să înainteze în vârstă, tocmai pentru că acest lucru vine cu o mulțime de schimbări ale organismului pentru orice femeie. După vârsta de 40 de ani, metabolismul este mai lent, apare slăbirea oaselor, dar intervine și stresul în viața noastră.

Am făcut o listă cu o serie de probleme cu care ne putem confrunta după vârsta de 40 de ani și cum să facem pentru a le evita.

1. Probleme cardiovasculare

Problemele cardiovasculare intervin la femeile ce au vârstă trecută de 40 de ani, spun studiile.

Ce poți face pentru a evita aceste probleme? Pentru a ține departe problemele cardiovasculare, trebuie să avem grijă la kilogramele în plus, la colesterolul scăpat de sub control și la cantitatea de cafea pe care o bem. De asemenea, fumatul este o altă problemă care îți poate aduce grave probleme de sănătate.

Exercițiile fizice regulate sunt recomandate pentru a îți păstra inima mereu sănătoasă.

2. Cancerul la sân și genital

Aceste forme de cancer sunt extrem de periculoase pentru femei. Este important de știut că un cancer la san nedescoperit la timp și netratat rapid duce la deces, iar cancerul genital vine în mai multe forme periculoase și toate la fel de grave.

Ce poți face pentru a evita aceste probleme? După 40 de ani, vizitele la ginecolog trebuie să fie făcute mai des, iar testul Babeș-Papanicolau să fie făcut cel puțin o dată pe an.

3. Probleme ale sistemului nervos

După 40 de ani, femeile sunt mai nervoase, mai stresate, iar în cazurile grave se poate ajunge la depresie, insomnie sau probleme grave cu memoria.

Ce poți face pentru a evita aceste probleme? Păstrează un ritm de viață cât mai sănătos, mănâncă multe fructe, legume și fibre, fă exerciții fizice în mod regulat și nu uita să încerci mereu să te faci pe tine fericită.

4. Probleme cu tiroida

Este indicat și un examen pentru tiroidă după vârsta de 40 de ani deoarece momentul în care intervine menopauza se apropie. Dacă ai simptome precum palpitații, insomnii, transpirații și stări de irascibilitate, toate acestea sunt semne că ar trebui să mergi la medic.

Ce poți face pentru a evita aceste probleme? Un stil de viața sănătos te ajută să eviți aceste probleme, dar și vizitele regulate la medic sunt indicate, mai ales dacă ai antecedente în familie.

 

Alte probleme care apar după vârsta de 40 de ani trebuie imediat tratate, indiferent că este vorba de tratarea unei răceli simple sau de tratarea varicelor, este important să ai mereu grijă de tine pentru că organismul este acum mult mai slăbit. De asemenea, sistemul imunitar are și el nevoie de puțin ajutor, așa că ai grijă să bei multe ceaiuri și să îți iei vitaminele din surse naturale precum: fructe, legume, dar și alte alimente sănătoase.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!