Sanatate

Cele mai importante vitamine și minerale pentru copii

noiembrie 28, 2020
copil ce intinde mana dupa capsuni

Cele mai importante vitamine și minerale pentru copii

Sănătatea copiilor devine o prioritate pentru părinți încă din perioada în care aceștia sunt în burtica mamei. De aceea, este important să te asiguri că cel mic primește vitaminele și mineralele cele mai importante pentru a se dezvolta sănătos.

Orice organism are nevoie de vitamine și minerale pentru a nu suferi diferite dezechilibre sau avitaminoze care pot să afecteze starea generală și sănătatea.

Doza Zilnică Recomandată (DZR) de vitamine pentru copilul tău

Înainte de a afla care sunt cele mai importante vitamine și minerale pentru copilul tău este important să ții cont de faptul că medicul este cel care stabilește de ce suplimente are nevoie cel mic. Acest aspect este stabilit în funcție de factori precum: vârstă, afecțiuni medicale, greutate, activități fizice, dar și mulți alți factori.

Vitamina A

Vitamina A sau retinol este o vitamina necesară în organismul fiecăruia dintre noi. Aceasta se găsește în alimente precum ouă, lapte integral, ficat, dar și fructe și legume verzi și portocalii. Deficitul de vitamina A poate să ducă la afecțiuni precum tulburarea de vedere.

Complexul de vitamine B

Încă de dinainte că micuțul să învețe alfabetul, organismul lui are nevoie de vitaminele A, B și C. Vitaminele B2, B3, B6 și B12 sunt esențiale pentru un organism sănătos și mereu alert. Complexul de vitamine B are un rol important în ceea ce privește funcționarea corectă a sistemului nervos și cel circulator.

Oferă-i celui mic astfel de vitamine si suplimente pentru copii. De exemplu, copii care se confruntă destul de des cu dureri de cap pot suferi de o insuficientă de vitamine și antioxidanți în sânge. Pe lângă alimentele bogate în vitamina B precum: ouă, carne, peste, legume, cereale, ciuperci, oferă-i celui mic suplimente care să contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Cu toate acestea, este important de reținut faptul că unele suplimente se pot lua fără recomandare, însă vitamina B12 are nevoie de recomandarea unui pediatru. Suplimentar și la recomandarea medicului poți alege și astfel de medicamente care îl ajută pe cel mic  treacă peste răcelile și gripele de sezon.

Vitamina D

Vitamina D (calciferolul), cunoscută și sub numele de „vitamina soarelui”  este esențială pentru o bună funcționare a sistemului imunitar și osos. Spre deosebire de celelalte vitamine, aceasta nu se găsește în multe alimente așa  suplimentarea ei poate fi făcută încă de când micuțul este sugar.

Cele mai importante surse de vitamina D sunt ouăle și peștii uleioși: macrou, ton, sardine și somon. După cum îi spune și numele, vitamina se procură de la soare. De aceea, este important  te expui zilnic la lumina solară pentru cel puțin 20 de minute.

De asemenea, calciul, magneziul, zincul, dar și fierul sunt importante pentru a menține organismul copilului sănătos și puternic.

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!