Începuturi Rețete

Cheesecake cu zmeură – Un desert delicios și ușor de preparat

mai 13, 2018
cheesecake cu zmeura - simonagiosu.ro

Dacă tot am adăugat prima rețetă pe blog, am făcut și categoria aferentă. Voi pune aici rețete pe care le-am încercat, rețete ușoare (sunt începătoare într-ale gătitului), dar și idei de mâncăruri pe care să le pui și tu în aplicare.

Prima rețetă pe care o pun pe blog, dar nu și prima pe care am încercat-o, este rețeta de cheesecake cu zmeură. 

Trebuie să fiu sinceră, nu îmi vine să cred că mi-a ieșit cheesecake-ul din prima, însă această rețetă este ușor de pus în aplicare, este delicioasă și nu necesită cine știe ce skill-uri într-ale gătitului.

Spun de câteva luni bune că vreau să încerc o rețetă de cheesecake, iar astăzi mi-am făcut curaj. Dacă vreți să optați pentru această rețetă trebuie să știți că aveți nevoie de câteva ore bune în care să aveți răbdare pentru a savura deșertul. De ce? Ei bine, cheesecake-ul ar trebui ținut peste noapte în frigider. Bineînțeles că eu nu am rezistat și l-am ținut doar câteva ore, însă abia aștept să gust și mâine din el.

După câteva ore în care a stat la rece, prăjitura este mult mai bună!

Ingrediente pentru cheesecake-ul cu zmeură

Pentru această rețetă ai nevoie de:

– 4 cutii de cremă de brânză/800 grame (în poza de mai jos sunt 3, însă eu am folosit 4 cutii);
– 300 grame de biscuiți digestivi;
– 200 grame de unt topit;
– zeama de la o lămâie mică;
– coaja de la o lămâie;
– esență de vanilie;
– 3 ouă;
– un plic de gelatină;
– 100 grame de făină;
– 150 grame de smântână;
– 400 grame zmeura;
– 200 grame de zahăr + alte câteva linguri de zahăr pentru gelatină.

În ceea ce privește crema de brânză, eu am cumpărat cremă de brânză Goldessa Ligh, dar și o Goldessă Classic. Te sfătuiesc să folosești doar Goldessa Classic deoarece este mult mai bună. Bineînțeles, dacă ai alte preferințe, poți cumpăra ce cremă de brânză dorești. Mă poți ajuta și pe mine cu un pont dacă știi o brânză mai potrivită pentru cheesecake. 🙂

Biscuiții aleși de mine sunt biscuiți vărsați, cu multicereale, untul poate să aibă și 65% grăsime, dar și peste 80%, după preferințe. Smântâna pe care eu am ales-o are 20% grăsime deoarece este mai delicioasă.

Cum se prepară baza?

Am sfărâmat biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul pe care l-am topit în prealabil la microunde. Am turnat amestecul într-o tavă cu pereții detașabili și am presat totul bine cu o spatulă din silicon.

Cum se prepară umplutura?

Am pus cele 4 cutii de cremă de brânză, adică cele 800 de grame de cremă într-un bol peste care am turnat și cele 200 de grame de zahăr. Am amestecat totul cu mixerul. Apoi, am încorporat și ouăle, unul câte unul, smântâna, coaja de lămâie, zeama de lămâie, dar și esența de vanilie (cam 15 ml de esență am pus la această cantitate).

La final, am pus și făina în ploaie și am continuat să amestec cu mixerul. Am pus jumătate de amestec în tavă, apoi am presărat și 100 de grame de zmeură pește. Am turnat și cealaltă jumătate de amestec în tavă și am băgat totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Am lăsat totul în cuptor timp de o oră.

După ce a trecut o oră, am deschis foarte puțin ușa cuptorului și am lăsat prăjitura așa timp de o oră. Apoi, am scos prăjitura și am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei.

Cum se prepară jeleul?

Am pus restul de zmeură într-o crăticioară pe foc (eu am folosit zmeură congelată). Am lăsat-o pe foc timp de câteva zeci de secunde. Într-un bol separat am amestecat câteva linguri de zahăr cu plicul de gelatină și cu 100 ml de apă. Apoi, am turnat amestecul pe foc, peste zmeură și am lăsat totul pe foc timp de 2 minute.

La final, am adăugat amestecul peste cheesecake, am lăsat totul să se răcească foarte bine și am băgat cheesecake-ul în frigider. Un deliciu, vă zic!

Înainte de a desface pereții detașabili am folosit un cuțit pentru ca prăjitura să nu rămână lipită de aceștia.

Truc: Pentru a tăia o felie perfectă de tort, de prăjitură sau de orice altceva, puneți cuțitul pentru câteva secunde bune sub jetul de apă caldă. 

Ares si cheesecake

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!