Locuri frumoase Oameni frumosi

Constanta – Motive pentru care vei iubi acest oras

mai 30, 2017

 

Pentru mine, orasul natal nu are nevoie de introducere. Este orasul meu si atat. Dar a venit timpul sa impartasesc cu voi frumusetea lui, toate locurile in care mi-am petrecut 19 ani din viata.

Biserica Sfantul Mina

Locuri pline de istorie

Constanta este un oras cu o personalitate aparte. Nu exista vreo sansa se te plictisesti, fie ca il bati la pas sau cu masina. Centrul vechi este un conglomerat de cladiri vechi cu povesti care sunt una mai interesanta decat cealalta.

Hotelul Intim are o poveste aparte. Aici a locuit poetul Mihai Eminescu in iunie 1882. Era unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Constanta. Acum este o ruina. Partea cu adevarat interesanta este ca locuitorii din apropiere sustin ca acesta este bantuit. Unii povestesc ca in urma cu multi ani, o fata bolnava de leucemie a murit intr-una din camerele hotelului. Neavand pe nimeni, angajatii hotelului s-au ocupat de inmormantare si lucrurile acesteia au fost depozitate la subsol. Dar multa vreme dupa moartea acesteia, lucrurile ei apareau in fata camerei unde a stat. Altii spun ca ar fi chiar fantoma lui Mihai Eminescu, care apare in zilele de vara la unul din balcoanele hotelului.

Portul Constanta

Portul este locul perfect pentru relaxare in zilele insorite de vara. Peste 20 de restaurante si cafenele sunt dispuse in jurul bazinului unde asteapta barci luxoase. Locul este perfect pentru plimbari si in unele zile apa este atat de limpede ca poti urmari pestii.

Cazinoul

Cazinoul este o minuntatie arhitecturala. Din pacate, cea mai frumoasa cladire din Constanta este abandonata. Acest lucru nu ne impiedica sa il admiram de fiecare data. Multa lume afirma ca acest colos ar fi bantuit. Aceasta ipoteza nu ar fi foarte departe de adevar, luand in considerare mai multe aspecte ale istoriei acestuia.

Cazinoul ar fi fost construit de un navigator care avea o fata care a murit la varsta de 17 ani. Cladirea ar fi construita in memoria acesteia sub forma de mormant. Privit de sus, Cazinoul ar avea forma de dric, iar ferestrele mari ar sugera cavourile. Mai mult, la intrare exista doua capete de berbec, statui care se regaseau si pe dricurile vechi.

O alta legenda spune ca in zilele de vara, cei care isi pierdeau averile la jocurile de noroc din Cazino se aruncau in valurile furioase ale Marii Negre.

Apusurile de pe plaja

Nu exista niciun sentiment mai frumos decat acea liniste pe care o simti atunci cand privesti un apus pe plaja. Este singurul lucru care nu poate fi descris in cuvinte. Toate problemele si grijile dispar de pe umerii tai ca printr-o vraja. Si nu este doar apusul, este mult mai mult de atat. Este vorba o multitudine de sunete si trairi.

Sa facem un exercitiu de imaginatie.

Esti pe plaja. Simti nisipul rece sub tine. Este moale si fin. Te eliberezi de toate grijile, respiri adanc si privesti spectacolul grandios ce se desfasoara in fata ta. Auzi valurile cum se sparg usor de mal in timp ce un pescarus taie linia orizontului. Nu esti doar un privitor, esti parte dintr-un moment care iti apartine. Singurul motiv pentru care te ridici fericit dupa ce se termina este ca si maine se va repeta in cu totul alta forma.

Va las aici aceasta poza ca sa va incarcati cu energie de mare. Nu uitati, vine vara!

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!