Invatam

Construirea unui garaj în curtea ta: Sfaturi utile și demersuri necesare

august 27, 2021
garaj

Construirea unui garaj în curtea ta: Sfaturi utile și demersuri necesare

Construirea unui garaj te ajută să adăpostești mașina de ploaie, zăpadă și vânt puternic, însă este și un spațiu util de depozitare. Sfaturile de aici te ghidează să îți faci o idee despre construirea unui garaj, poziționarea acestuia, dar și alte lucruri pe care le vei găsi utile.

În garaj ai nevoie și de câteva dulapuri și rafturi pentru depozitarea uneltelor de grădinărit, dar și a diferitelor materiale de construcții. Rafturile din garaj sunt utile și te ajută să te organizezi mai eficient.

Alegerea dimensiunii și poziționarea garajului

Înainte de a te apuca de construcția în sine, calculează dimensiunea pe care o poți ceda acestui garaj. Poziționarea garajului trebuie să fie făcută în lateralul casei tale, astfel încât să poți parca mașina rapid.

Dacă vrei să parchezi două mașini aici, câteva unelte de grădinărit și o bicicletă, atunci ai grijă să aloci câțiva metri în plus construirii acestui spațiu. Înălțimea garajului trebuie să fie de cel puțin 2,5 metri. Înainte de a alege înălțimea, măsoară portbagajul mașinii tale atunci când este deschis. Ia în calcul și opțiunea schimbării mașinii tale cu o mașină mai mare, cum este și Toyota Rav4.

Materialele folosite

În ceea ce privește utilizarea materialelor pentru a construi un garaj, poți folosi pentru pereți oțel inoxidabil, polietilena, rășini din vinil, însă poți opta și pentru lemn. Fără îndoială, oțelul inoxidabil este ușor, ușor de asamblat și ales de foarte mulți oameni.

Pereții din polietilena au o structură din oțel și te ajută să te bucuri de un garaj rezistent, indiferent de vremea de afară.

Pentru acoperiș poți alege metalul deoarece are o durată mare de viață. Cu toate acestea, poți opta și pentru șindrilă, un acoperiș perfect pentru un garaj atașat de casa ta. Alege un material care să se potrivească ca și aspect cu materialul folosit pentru acoperișul casei. În acest fel, vei obține un echilibru vizual și un design plăcut.

Actele necesare

În ceea ce privește autorizația de construcție, ai nevoie de câteva documente. Indiferent dacă vei construi garajul în propria curte sau într-un spațiu unde stai cu chirie, ai nevoie de acte pentru această anexă gospodărească.

Certificatul de urbanism se obține de la primărie. Pe baza acestui certificat vei putea, apoi, să obții o autorizație de construcție. În acest fel, vei putea construi cu succes garajul.

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!