Invatam

Cum decorăm casa în stilul confortabil hygge, inspirându-ne de la nordici

septembrie 30, 2021
hygge

Cum decorăm casa în stilul confortabil hygge, inspirându-ne de la nordici

Amenajarea unui spațiu hygge inspirat de la danezi este un must-have pentru a te bucura de zilele răcoroase într-un mod confortabil, plăcut. Locuitorii din țările nordice nu au parte de zile tocmai călduroase, așa că au găsit o modalitate creativă de a își face casele mai primitoare, mai relaxante. Se pricep de minune să transforme un spațiu ce pare simplu, banal, într-o încăpere confortabilă, o încăpere ce îți oferă acel sentiment cozy.

În ultima perioadă, stilul hygge a început să prindă din ce în ce mai mult. Conceptul danez aduce în design-ul interior al casei o stare de bine, o atmosferă relaxantă.

Decorarea casei în stilul hygge

Pentru a îți decora și tu casa sau dormitorul în stilul popular hygge, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. De la ornamentele alese până la plaja de culori, acest cumul de factori îți va transforma casa în acasă.

Amenajarea unui spațiu de citit

Persoanele pasionate de citit au nevoie de un spațiu dedicat acestei activități relaxante. Nu doar că ne face plăcere să răsfoim cărți scrise de Agatha Christie sau Alan Wattsaceastă activitate ne ajută să contribuim la confortul personal. De aceea, avem nevoie de un loc dedicat citirii. O canapea sau un mic fotoliu relaxant, dar și o lampă pentru citit ne pot ajuta să ne bucurăm de o carte bună.

Lângă fotoliu poți așeza o măsuță pe care să pui cana de ceai, dar și o lumânare parfumată. Aceste mici detalii sunt menite să te relaxeze și să te ajute să scapi de stres.

Plaja de culori aleasă

Atunci când vorbim de ornamente și piese de mobilier, vorbim de materiale aduse din natură (lemn, piatra naturală) și de culori neutre. Reprezentantele stilului danez sunt nuanțele precum bej, alb, gri, negru, maro sau oliv, toate aceste culori sunt perfecte pentru a fi luate în calcul.

Materialele naturale sunt importante în decorul danez deoarece acest stil pune accentul pe simplitate.

Lumânările parfumate

Lumânările parfumate oferă oricui o stare de bine. După o zi lungă la birou, alege să te relaxezi în confortul propriei case cu un decor în care ai integrat lumânări parfumate. Aromele tale preferate trebuie să fie nelipsite dintr-un decor hygge.

Perne confortabile și pături pufoase

Pernele și păturile se regăsesc în orice încăpere amenajată în stilul hygge. Nu doar că ne ține de cald, însă o pătură pufoasă poate fi și ideală pentru a completa un decor confortabil. Este esențial ca păturile și pernele să fie realizate din fibre naturale precum este lână sau bumbacul pentru a te bucură de un confort real.

 

stilul hygge

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!