Ingrijire Sanatate

Cum facem față presiunii din pandemie – Lucruri esențiale de care să ții cont

mai 26, 2021

Cum facem față presiunii din pandemie – Lucruri esențiale de care să ții cont

Fie că vorbim despre locul de muncă, restricțiile impuse sau schimbarea modului de viață, ține cont de aceste lucruri esențiale pentru a face față pandemiei.

Anul 2020 a fost un an ce a adus la pachet emoții, restricții sociale, schimbări ale locului de muncă, dar și măsuri impuse. Toate aceste lucruri pot fi cauza unor consecințe nedorite precum stresul sau unele stări de depresie, anxietate și stări de neputință.

Provocările noi nu trebuie neapărat să ne doboare, ci putem să le înfrângem și să trecem cu bine peste ele dacă ținem cont de câteva lucruri esențiale.

Păstrează legătura cu cei dragi

Poate fi un sfat destul de banal, însă ne ajută foarte mult. Păstrarea legăturii cu cei dragi, fie ea și prin telefon, ne aduce o stare de bine. Să discuți cu o persoană aproapiată pe care o iubești îți oferă o stare de bine și te ajută să crești numărul de hormoni ai fericirii precum dopamina, serotonina sau oxitocina.

Alege să te bucuri de anumite schimbări

De câte ori nu te-ai aflat la birou și ți-ai dorit să fii acasă? Ei bine, acum ai ocazia să vezi și partea plină a paharului și să te bucuri de aceste aspecte. Dacă nu privim lucrurile într-o notă pozitivă, riscăm să ne pierdem entuziasmul și să devenim ceva mai neliniștiți, lucru ce ne poate afecta sănătatea.

Verifică-ți starea de sănătate – Cum facem față presiunii din pandemie

Nimic nu este mai important și mai prioritar decât sănătatea noastră. De aceea, alege să îți faci analizele pentru a te asigura că starea ta de sănătate este una bună.

Dacă ai avut deja acest virus, poți opta pentru o astfel de monitorizare post covid, dar și pentru un set de analize ce verifică acești anticorpi covid. Anticorpii îți pot spune dacă ai avut sau nu acest virus în organism. 

Nu uita să faci mișcare și să dormi suficient

Indiferent de cât de dificile sunt unele momente prin care trecem, este important să dormim suficient de mult. De asemenea, aproximativ 30 de minute de mișcare pe zi te vor ajuta să fii un om sănătos, energic și pozitiv.

Sportul eliberează endorfine, iar endorfinele sunt un hormon al fericirii de care avem nevoie zilnic.

Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a face față cu succes presiunii din pandemie.

sursa foto: Pexels

 

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!