Ares - Ingrijirea cainilor

Cum îți îmbunătățește starea de sănătate un câine – Efecte terapeutice

iulie 22, 2018
caine fericit si stapanul sau

Să ai un animal de companie înseamnă mai mult decât o simplă responsabilitate. Să ai un animal de companie înseamnă grijă, atenție, multă iubire pe care o dai și pe care o primești, dar și o stare de sănătate îmbunătățită.

Câinii, de exemplu, pot fi dresați să deschidă uși sau să ajute oamenii bolnavi, însă chiar și fără un dresaj, instinctul lor va fi mereu să te protejeze.

Așa că, dacă ai ocazia să adopți un cățeluș, fă-o! Acest lucru aduce multiple beneficii asupra sănătății tale, beneficii despre care vreau să îți povestesc în articolul de mai jos.

Dacă nu ai timp să ai grijă de un cățel sau, pur și simplu simți că nu ești pregătit să adopți, fă-ți timp să petreci cu ei câteva ore. Animalele din adăposturi tânjesc după dragostea și după atenția noastră, credeți-mă. Pregătește un astfel de sac de hrana pentru caini și fă-le viață mai frumoasă! Aceste suflete nevinovate nu își doresc decât pe cineva care să îi plimbe puțin și să îi facă să dea din coadă.

Ceea ce pentru tine reprezintă câteva ore, pentru ei înseamnă totul. 

efecte terapeutice ale cainilor

Cum îmbunătățesc animalele starea noastră de sănătate?

Specialiștii au descoperit că persoanele cardiace care au un animal de companie trăiesc mai mult decât cele care nu au. De ce? Ei bine, animalele contribuie la creșterea nivelului de serotonină și oxitocină. Acestea două sunt asociate cu o stare de bine și de încredere în sine.

Nu există dubii, un animal de companie te face să fii mai fericit, să nu te simți niciodată singur și îți oferă o stare de bine garantată, în orice moment al zilei.

1. Animalele de companie te țin în mișcare

Absolut toții cățelușii, de la cei mai activi până la cei mai leneși, au nevoie de mișcare zilnică. Astfel, te fac și pe tine să te miști constant. Fie că ieși cu ei la plimbare, că te joci cu ei în casă sau că îi mângâi, aceste activități de ajută să te umpli de energie și să fii mai fericit. Deținătorii de cățeluși știu despre ce vorbesc și mă aprobă, nu?

2. Te fac să ieși din casă

Orice cățel are nevoie de mișcare așa că, vrei nu vrei, ei te fac să ieși din casă. Fie că decizi să ieși cu ei în parc sau la o plimbare pe munte, aceste animale de companie te ajută să faci mișcare și să ieși din casă, indiferent de anotimp. Acest lucru îți îmbunătățește starea generală de spirit, dar și starea de sănătate.

În plus, de când îl avem pe Ares, noi ieșim din casă și socializăm cu foarte multă lume.

3. Câinele te face fericit!

Un studiu efectuat de japonezi în anul 2004 spune că doar uitându-te la câinele tău, neurohormonul numit oxitocină crește. Astfel, tu vei fi mai fericit!

4. Câinii ajută în perioadele de recuperare

Fără îndoială, un câine poate alunga durerea și te ajută să te recuperezi mai repede. Includerea câinilor în programele de recuperare îi ajută pe pacienți să treacă mai ușor peste perioada stresului post-traumatic.

5. Te ajută să treci peste singurătate

Câinii sunt perfecți pentru persoanele în vârstă care se simt singure. Dacă stai la curte, un câine te ajută să fii mai fericit, să depășești perioadele depresive și să fii cu zâmbetul pe buze mai des. Dacă stai la bloc, o pisică este ideală pentru o persoană în vârstă care nu poate să iasă afară zilnic.

6. Întăresc sistemul imunitar

Înainte de a îl avea pe Ares, Mihai răcea foarte des. Răceala se manifesta prin febră, 3 zile de tuse, dureri de gât și frisoane groaznice. Reprizele de răceală se repetau la fiecare 2-3 luni, indiferent de anotimp.

Bineînțeles că au existat vizite regulate la diferiți medici, însă nimic nu părea să funcționeze. După ultima lui răceală eram hotărâți să mergem la un control amănunțit care să înceapă cu o eventuală internare în spital. Atât de grav era.

După ce am luat această hotărâre, ceva s-a întâmplat. Ares a apărut în viața noastră. Lunile treceau și Mihai nu mai răcea.

Acum, a trecut un an și jumătate de când îl avem pe Ares și nimeni din casă nu a mai răcit.

Studiile efectuate de specialiști întăresc și ele faptul că un animal de companie te ajută să îți îmbunătățești sistemul imunitar și să scapi de eventualele alergii, dar și de astm.

Acest lucru este benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii.

 

 

Persoanele care au deja animale de companie înțeleg toate sentimentele plăcute pe care le-am descris și știu că merită, mai mult decât orice, să adopți un cățeluș.

Pun accentul pe „ADOPȚIE” deoarece tot mai multe suflete ajung în adăposturi și au nevoie de ajutorul nostru.

Chiar dacă nu adopți, rupe câteva ore din timpul tău și petrece-le cu aceste animăluțe din adăposturi. Fie că le duci un sac oricât de mic de mâncare, medicamente, astfel de antiinflamatoare câini sau că te duci cu toată dragostea ta, ele vor aprecia acest lucru mai mult decât crezi.

Compania câinelui este relaxantă, plăcută, te ajută să uiți de problemele pe care le ai, dar îți îmbunătățește și starea de sănătate.

Sper că deținătorii de animăluțe să mă ajute să facem cât mai cunoscut acest articol pentru ca lumea să înțeleagă că un cățeluș în casă înseamnă fericire, înseamnă bucurie și o stare generală de sănătate îmbunătățită exponențial!

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

sursa foto: Pixabay & Unsplash

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!