Ingrijire

Cum îți ții copilul încă de mic ocupat, cât mai departe de tehnologie

august 27, 2021

Cum îți ții copilul încă de mic ocupat, cât mai departe de tehnologie

Nu doar studiile, ci și experiența ne-a învățat că activitățile ce îi includ și pe cei mici îi ajută să se dezvolte emoțional, dar și intelectual. De aceea, este important și benefic să ne ținem copilul ocupat încât de mic folosind activități ce îi țin cât mai departe de tehnologie. Acest lucru nu înseamnă că nu le vom oferi celor mici oportunitatea de a invăța ce înseamnă un smartphone, o tabletă sau alte gadget-uri interesante, ci doar că îi vom ține ocupați cu activități în aer liber, împreună cu familia și nu numai.

Activitățile pe care micuții noștri le am sunt un factor important în dezvoltarea și creșterea sănătoasă a copilului. Ținând copilul ocupat prin jocuri nu doar că îl bucurăm, ci îl ajutăm să își dezvolte capacitatea intelectuală, gândirea, concentrarea, dar și abilitățile fizice și psihice.

Când este bebeluș, copilul are nevoie atât de astfel de articole bebelusi utile și necesare, cât și de jucarii patut bebe ce îi pun mintea la contribuție încât de la o vârstă fragedă.

Prin joacă se dezvoltă atât simțul observației, cât și memoria, gândirea, iar imaginația este și ea pusă la încercare. Am pregătit pentru tine câteva idei de activități ce te vor ajută să îl ții pe cel mic ocupat într-un mod cât mai productiv.

Încurajează-l să se joace cu alți copii

Organizează diferite activități la ține acasă sau în curte și cu ceilalți prieteni de-ai lui de joacă. În acest fel, îl vei îndemna să își dezvolte abilitățile sociale.

Ghicitori și proverbe

Încă de mic, micuțul trebuie să audă ghicitori jucăușe și simple, proverbe, dar și basme. Citește-i cât mai mult și, cu cât se va bucura de aceste activități, cu atât mai benefic va fi pentru el.

Alege diferite jocuri

De la joaca cu mingea, cu paletele de tenis, concursuri de „Caută obiectul!”, șotronul, de-a v-ați ascunselea, coarda, elasticul, număratul, până la jocuri pe bicicletă, trotinetă sau role. Toate aceste activități sunt benefice pentru cel mic. Îi vor stimula abilitatea fizică, dar și imaginația, îndemânarea.

Activitățile din afara casei

Activitățile din afara casei precum vizitatul prietenilor, mersul la teatru și la cinema sunt și ele plăcute și benefice. Vizitează grădina botanică, dar și parcul de distracții împreună cu cei mic. Lasă-l să pună întrebări și descoperiți împreună frumusețile ce ne înconjoară.

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

1 Comentariu

  • Raspunde Ana-Maria septembrie 1, 2021 at 1:25 pm

    Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari 🙂

  • Lasa un comentariu

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    x
    Sustine-ma cu un like!