Sanatate

Cum ne protejăm sănătatea fizică și psihică în perioada pandemiei

noiembrie 29, 2020
femeie cu masca si catelul ei

Cum ne protejăm sănătatea fizică și psihică în perioada pandemiei

Anul 2020 a fost și încă este unul cu totul și cu totul special, iar noi suntem nevoiți să ne adaptăm schimbărilor. Am realizat că putem să trăim și altfel, putem să fim alături unii de alții, dar am realizat și că putem să ne schimbăm modul de viață într-un timp destul de scurt. Cu toate acestea, în perioada pandemiei trebuie să avem grijă în mod special de sănătatea noastră fizică, dar și de cea psihică.

Restricțiile în ceea ce privește plecarea în vacanță, ieșitul în oraș cu prietenii, dar și restricțiile care au afectat afacerile mici și mari sunt adevărate provocări peste care trebuie să trecem cu bine. Pentru ca aceste schimbări să nu ne afecteze sănătatea, există câteva lucrurile de care putem să ținem cont în perioada pandemiei și nu numai.

1. Este important să nu ne pierdem pozitivitatea

În această perioadă majoritatea oamenilor lucrează de acasă. Atunci când petreci prea mult timp în casă nu ai prea multă energie și ești lipsit de spor. Cu toate acestea, pozitivitatea este cea care ne va face să trecem peste greutăți. Alege să faci mișcare în casă, gătește și comunică cu cei dragi, căci doar așa vom putea să ne protejăm sănătatea psihică a noastră și a celor din jur.

2. Alege alimentația sănătoasă

Suntem din ce în ce mai tentați să comandăm mâncare, însă gătitul nu este doar sănătos, ci și o activitate satisfăcătoare. Alimentația sănătoasă ne protejează și de virus deoarece întărește imunitatea, dar menține și organismul sănătos și îl ferește de alte afecțiuni medicale.

3. Nu uita să te protejezi

Purtarea măștilor nu este o opțiune, ci o obligație. Alege astfel de masti medicale sigure care te protejează de viruși. Măștile confecționate din bumbac sau alte materiale pot să te protejeze superficial, așa că este important să nu ne asumăm acest risc.

4. Activitățile relaxante nu trebuie să lipsească

Mulți dintre noi s-au conformat cu gândul că restricțiile ne țin închiși în casă. Cu toate acestea, există o mulțime de activități relaxante pe care să le facem pentru a ne bucura sufletul.

Dacă până acum nu aveai timp să îngrijești grădina, florile din balcon sau legumele din ghiveci, acum nu mai ai nicio scuză. Există o mulțime de activități relaxante care ne pot ajuta să fim mai pozitivi și care aduc satisfacție, iar noi nu trebuie decât să le punem în practică.

5. Alege să te plimbi!

Fie că vorbim de plimbări în afara orașului, plimbări în parc sau mici escapade la munte, alege să te plimbi. Nu doar că vei susține afacerile locale precum pensiunile, hotelurile, dar și restaurantele de unde luam mâncare la pachet, dar vei reuși și să te relaxezi.

6. Adoptă un animal

Timpul petrecut în casă poate fi mult mai plăcut cu un animal de companie. Fie că alegi un câine sau o pisică, adoptarea unui animal în această perioadă mi se pare o idee excelentă pentru a îți păstra sănătatea psihică atât ție, cât și celor dragi. Mai mult decât atât, vei salva viața unui animăluț și îl vei face fericit!

Tu ce metode alegi pentru a trece peste această perioadă cu bine?

plante pentru animalele de companie

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

1 Comentariu

  • Raspunde Valentina decembrie 4, 2020 at 8:50 am

    Mi-a placut articolul, multumesc pentru sfaturi!

  • Lasa un comentariu

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    x
    Sustine-ma cu un like!