Invatam

Cum păstrezi căldura în casă iarna aceasta – Sfaturi utile

noiembrie 25, 2018
semineu

Frigul a cuprins țara mai devreme decât ne așteptam, iar acest lucru înseamnă facturi la căldură mărite. Problema intervine atunci când căldura este mereu pornită, iar în casă pare să nu fie suficient de cald.

Ce trebuie să faci pentru a preveni pierderile de căldură și pentru a menține în casă o temperatură plăcută și optimă pentru această vreme friguroasă? În articolul de aici am pregătit o serie de sfaturi pentru a menține căldura în casa ta pe o perioadă mai mare de timp.

1. Folosește folie de aluminiu

Dacă ai un calorifer poziționat pe un perete exterior, folosește o folie de aluminiu pe care să o lipești pe peretele din spatele caloriferului. Astfel, căldura va veni înspre casă, în loc să încălzească peretele exterior și să se piardă.

2. Folosește draperii groase

Pentru geamurile din camera ta, folosește draperii groase. Acestea vor impedica atât aerul cald să iasă din casă, cât și aerul rece să intre în casă. Ai grijă să nu acoperi caloriferul cu draperiile pentru că toată căldura se va bloca acolo și nu va intra în încăpere.

3. Nu așeza mobila lângă calorifere

Așa cum nu este bine să acoperi caloriferele cu perdele sau draperii groase, la fel de mare grijă trebuie să ai și cu mobila ta. Nu o poziționă astfel încât să îți blocheze caloriferele deoarece căldura nu va mai inunda încăperea.

4. Fă reparațiile necesare centralei tale

Unul dintre factorii care duc la problema frigului din casă poate fi chiar centrala ta termică. Asigură-te că aceasta este montată corect, dar ai grijă și ca ea să aibă orice fel de astfel de accesorii are nevoie pentru a funcționa corect și eficient.

5. Izolează ușile și ferestrele

Pentru ca toată căldura să rămână în casa ta, ai grijă să izolezi ușile și ferestrele din casă.

6. Apelează la covoare

Pe lângă faptul că te împiedică să calci pe parchetul său pe gresia rece, covoarele îți oferă o senzație plăcută de confort și sunt ideale atât pentru tine, cât și pentru copii. Pierderea de căldură se face și prin podea, așa că folosirea unor covoare te ajută să menții căldura în încăperea casei tale.

7. Aerisește atunci când este mai cald afară

Alege să aerisești camerele puțin, dar des, atunci când temperatura de afară este mai ridicată. Evita să aerisești noaptea pentru că frigul va intra repede în casă și încăperea se va încălzi mai greu.

 

Tu ce trucuri folosești pentru a menține căldura în casa ta?

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!