Sanatate

Cum poți fi mai puțin stresat – Beneficiile acupuncturii și afecțiuni tratate

mai 25, 2018
scapa de stres

Trăim într-o lume în care toată lumea este stresată, grăbită, dar și neorganizată. Anxietatea și stresul își fac ușor loc în viața fiecăruia dintre noi, însă trebuie să găsim măsurile potrivite pentru a le combate.

O viață mai puțin stresantă înseamnă o viață mai sănătoasă, dar cel mai important: înseamnă o viață mai fericită. Și cred că asta ne dorim cu toții. Să fim fericiți și să învățăm să ne bucurăm mai mult de lucrurile mărunte, de lucrurile care ne fac viața mai frumoasă.

Problema oamenilor din ziua de astăzi este că au impresia că le pot face pe toate. Mă număr și eu printre persoanele care și-ar dori să controleze totul, însă acest lucru nu este posibil. Suntem implicați în prea multe proiecte și uitam ca la finalul zilei să ne bucurăm de ceea ce contează, de fapt.

Cum putem să rezolvăm asta? Încearcă să notezi ceea ce faci într-o zi. Nu mă refer la listele cu lucrurile pe care le ai de făcut, ci la o listă cu ce anume ai făcut în ziua respectivă. Vei vedea că sunt anumiți timpi pe care ai putea să îi consumi mult mai bine. Cu alte cuvinte, poți să fii mai organizat și să vezi că timpul nu este puțin, ci suntem noi obișnuiți să îl risipim.

Ai grijă de tine!

Sănătatea este cea mai importantă, iar stilul de viață pe care îl avem acum nu ne face decât să ne îmbolnăvim mai repede. Pune sănătatea pe primul loc și vei vedea că atunci când începi să ai grijă de tine, vei începe să te simți mai bine!

Acum, cu tehnologia de ultimă generație poți afla imediat dacă suferi de vreo afecțiune și o poți trata, înainte ca aceasta să fie o problemă majoră. Chiar și o durere de spate netratată din cauza faptului că stai prea mult pe scaunul de la birou poate să îți aducă probleme. Apelează la secția de radiologie a unui spital specializat și învață să te pui pe primul loc.

 

Acupunctura, metoda chinezească de relaxare și vindecare

Există și alte metode prin care putem să scăpăm de stres, iar una dintre ele este acupunctura. Acea metodă care presupune inserția acelor în diferite zone ale corpului a început să fie din ce în ce mai apreciată. Acupunctura aduce multe beneficii organismului și poate să combată stresul, dar și depresia.

Ideea acupuncturii este că acele sunt introduse în anumite locuri-cheie unde se află puncte ce corespund organelor. Astfel, se deblochează canalele denumite meridiane energetice, meridiane ce se blochează atunci când ne îmbolnăvim.

acupunctura

Care sunt beneficiile acupuncturii?

Pe lângă faptul că această metodă ne ajută să scăpăm de stres, să ne relaxăm și poate să combată și depresia, mai are o mulțime de beneficii.

1. Ajută la vindecare

Acupunctura este o metodă neinvazivă de tratament care împinge corpul să se vindece singur. Nu există efecte secundare, iar procedurile sunt nedureroase.

2. Acupunctura este mai puțin costisitoare

Un astfel de tratament cu acupunctură nu este atât de costisitor cum ar fi tratamentele unor afecțiuni mai grave pe care le oferă medicina modernă.

3. Grăbește vindecarea

În urma unei intervenții chirurgicale, toată lumea vrea să se vindece mai repede. Acupunctura este o metodă terapeutică folosită ca soluție complementară în urma unei astfel de operații.

4. Redă echilibrul emoțional

Cum spuneam mai sus, acupunctura te ajută să scapi de depresie, de stres, dar îți redă și echilibrul emoțional.

Ce afecțiuni mai pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii?

 • afecțiunile oftalmologice;
 • neurologice;
 • respiratorii;
 • insomnia;
 • diabetul;
 • obezitatea;
 • incontinența urinară, etc.

sursa foto: Pixabay

Citeste si

1 Comentariu

 • Raspunde acupunctura ianuarie 5, 2019 at 11:45 pm

  Acupunctura a existat inca dinainte de a aparea asa zisa medicina alopata. In lumea moderna noi nu prea am auzit de acupunctura , in Asia nu prea cochetau cu alopatia. Culturi diferite, practici medicale diferite. Din pacate la un tratament cu acupunctura ajung pacienti in faza destul de grava, dupa ce au epuizat cam tot ce se poate din zona alopata. si cu tot stadiul avansat al bolii acupunctura nu numai ca le da o speranta ci chiar poate face minuni daca este practicata corect. Practic de peste 20 de ani si predau acupunctura , lucrurile se misca extrem de incet la noi, dar poate o sa rasara soarele si pe aici. multumesc.

 • Lasa un comentariu

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  x
  Sustine-ma cu un like!