Ingrijire Ingrijirea cainilor

Cum să ai grijă de animalul tău de companie – Întrebări și răspunsuri

decembrie 27, 2021

Cum să ai grijă de animalul tău de companie – Întrebări și răspunsuri

Un animal te va învăța ce este iubirea necondiționată, un lucru atât de rar întâlnit în lumea noastră, dar oferit zilnic de cel mai bun prieten al tău.

Însă, pe lângă toate acestea, un animal de companie implică și o mulțime de responsabiltăți, pornind de la hrană, până la timpul pe care îl petreci alături de el. 

Cum te poți asigura că ai un animal sănătos și fericit? Nu există un răspuns standard, însă eu te voi ajuta prin acest articol cu o serie de sfaturi prețioase.

Ce hrană pot alege pentru câinele meu?

În zilele noastre, varietatea de produse îți poate da mari bătăi de cap. Cum poți alege cea mai bună hrană pentru animalul tău? Este mai bună hrana uscată sau umedă? Ei bine, nu forma mâncării contează, ci conținutul acesteia. 

Trebuie să te orientezi asupra unor bobițe care să îi asigure câinelui tău toți nutrienții, mineralele și vitaminele importante. Citește cu atenție lista de ingrediente și alege doar produse cu o etichetă cât mai curată.

În plus, caută în lista de recompense câini câteva produse potrivite pentru animalul tău. Există o mulțime de variante din care poți alege.

Este obligatorie deparazitarea?

Chiar dacă pisicuța ta nu obișnuiește să părăsească aparatamentul în care locuiți, asta nu înseamnă că este ferită de pericole. Paraziții externi își pot face apariția în orice moment. 

Având în vedere că aceștia se hrănesc cu sângele animalului și pot transmite diferite boli, ne putem da seama cât de periculoși sunt. 

Procedura de deparazitare pisici se poate realiza în mai multe feluri:

  • Pipetă cu soluție spot-on;
  • Zgardă;
  • Comprimate;
  • Spray.

Este normal ca animalul meu să vomite?

Problemele digestive sunt des întâlnite în rândul animalelor, însă nu trebuie neglijate. Trebuie depistată cauza, iar mai apoi îți vei putea ajuta patrupedul să se simtă mult mai bine.

Însă, de ce vomită animalele?

Probabil cea mai întâlnită cauză este legată chiar de supraîncărcarea stomacului. Patrupedul tău tinde să mănânce mult prea mult, într-un timp prea scurt. Din acest motiv nu trebuie să îi lași niciodată hrană la discreție.

De ce animalul meu de companie este trist?

Animalele, la fel ca oamenii, au nevoie de atenție. La fel cum am mai spus, un patruped implică o mulțime de responsabilități pe care stăpânii trebuie să și le asume. 

Acesta are nevoie de un program organizat din care să nu lipsească orele de joacă sau plimbare. O jucărie nu este suficientă, acesta are nevoie de timpul tău.

Lipsa acestor lucruri poate duce la depresie. Iată care sunt cele mai întâlnite simptome:

  • Apatie;
  • Lipsa poftei de mâncare;
  • Somn excesiv;
  • Comportament agresiv;
  • Stare de epuizare fizică.

În concluzie, orice stăpân trebuie să cunoască aceste informații pentru a se putea bucura de un animal fericit, dar și sănătos. Ține cont de toate sfaturile prezentate în cadrul acestui articol pentru a te asigura că prietenul tău cel mai bun o să îți fie aproape cât mai mult timp de acum înainte. 

 

caine cu o caciula de Craciun

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!