Secretele gospodinelor

Cum să ai haine impecabile – Trucuri utile pentru a spăla și călca hainele

septembrie 25, 2019

Cum să ai haine impecabile – Trucuri utile pentru a spăla și călca hainele

Deși pare ușor să speli rufele folosind mașina de spălat și să le calci folosind un fier de călcat, există totuși trucuri ce trebuie puse în aplicare dacă vrei haine impecabile.

Ți se întâmplă uneori ca rufele să iasă din mașina de spălat mai decolorate, să nu se curețe bine sau să nu reușești să calci eficient hainele? Astăzi am pregătit o serie de trucuri utile pentru tine!

1. Cum să ai prosoape pufoase, ca în camerele de hotel

Este plăcut să te ștergi pe față cu un prosop pufos, curat și care miroase frumos. De aceea, pentru a avea prosoape pufoase și care să se păstreze ca noi, ține cont de aceste sfaturi:

  • Nu spăla prosoapele după fiecare utilizare, ci după 3-4 utilizări;
  • Pune prosoapele la spălat doar împreună cu alte prosoape;
  • Pune bicarbonat de sodiu în compartimentul unde pui și dero, pentru a avea prosoape mai curate, fără niciun miros neplăcut;
  • Scoate prosoapele din mașină imediat după ce s-a terminat ciclul de spălare și pune-le la uscat departe de razele directe ale soarelui;
  • Nu usca prosoapele niciodată pe calorifer deoarece acestea nu vor mai fi pufoase;
  • Înainte de a pune la spălat prosoapele, scutură-le!

2. Ce facem cu hainele care au prea multe scame?

Ai o pereche de pantaloni preferați, însă nu știi cum să scapi de scamele ce s-au adunat în timp? Am încercat să folosesc și trucuri precum o lamă de ras sau alte trucuri, însă nimic nu a funcționat. Apoi, am descoperit acest aparat de curatat scamele. Are un preț foarte bun și mi-a salvat o mulțime de haine!

Chiar credeam că trebuie să îmi arunc pantalonii preferați deoarece nu mai reușeam să scap de scamele de pe ei, însă acest aparat mi i-a salvat. Nu ar trebui să lipsească din nicio casă!

cum sa scapi de scame

3. Cum să speli eficient hainele

Spălatul hainelor poate fi considerat un lucru ușor, însă există o serie de sfaturi de care trebuie să ținem cont.

Folosește săculeți

Folosește săculeți pentru rufele delicate, dar și pentru încălțăminte sau lenjerie intimă și șosete. Săculeții se găsesc în supermarket-uri și sunt la prețuri accesibile.

Folosește șervetele pentru captare pigmenți de culoare și murdărie

Acestea se găsesc în toate supermarket-urile, dar și online, au prețuri foarte bune și sunt ideale pentru mașina ta de spălat. Șervețelele captează atât culorile din rufele colorate pentru ca ele să nu se transfere pe alte haine, dar captează și murdăria. Folosește șervețelele atât pentru rufe albe, cât și pentru rufe colorate. Acesta este un truc eficient care m-a salvat de foarte multe ori!

Nu umple cuva mașinii de spălat la maximum!

Chiar dacă ai multe haine de spălat și vrei să termini repede, secretul este să nu umpli cuva mașinii de spălat. În acest fel, vei putea și să calci ușor hainele, dar și să le speli mai bine.

4. Cum să calci hainele mai rapid, fără bătăi de cap

Pentru a călca hainele rapid, dar eficient, ai nevoie de:

– O masă de călcat;

– Un fier sau o astfel de statie de calcat;

–  Puțină apă, dacă fierul tău nu are funcție de abur.

  • Pentru a călca, folosește mișcări drepte deoarece mișcările circulare îți pot lărgi hainele.
  • Pentru a călca mai rapid, folosește o folie de aluminiu pe care să o pui sub hainele pe care le calci. Folia va reflecta căldura, iar tu vei călca hainele pe ambele părți, mult mai rapid!
  • Ai grijă să întorci pe dos hainele delicate!
  • Pentru hainele negre, folosește un material din bumbac și poziționează-l sub fier. Astfel, te vei asigura că hainele tale negre nu vor prinde acel luciu inestetic.

 

sursa foto: Pinterest, mummypriscilla.wordpress.com

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!