Ingrijire

Cum să ai mai multă grijă de tine – 5 Obiceiuri pe care să ți le însușești

aprilie 30, 2020
femeie care bea cafea

Cum să ai mai multă grijă de tine – 5 Obiceiuri pe care să ți le însușești

Grijă de tine însuți reprezintă o grijă pe care ar trebui să o avem cu toții și care ar trebui să fie prioritară. Atunci când tu ești sănătos, odihnit și plin de energie, poți să ai grijă și de cei din jurul tău.

Cu toate acestea, este mai ușor de zis decât de făcut. Uneori, suntem atât de prinși în rutina noastră zilnică și uitam să facem lucruri și pentru noi. Sănătatea ar trebui să fie pusă pe primul loc și să ne preocupăm în fiecare zi de ea. Obiceiurile pe care le ai te ajuta să fii un om mai sănătos și să te bucuri cât mai mult timp de viață.

1. Fă-ți timp și pentru tine

Atunci când îți faci agenda săptămânală, ai grijă să îți faci timp și pentru tine însuți. Adăugă câteva activități care să te ajute să scapi de stres, cum ar fi masajul sau o baie relaxantă.

femeie care face baie

2. Mergi la medic periodic

Atunci când vorbim de sănătatea noastră, este mult mai bine să optezi pentru astfel de servicii de preventie medicala, decât să vindeci. De aceea, asigură-te că te verifici periodic pentru a fi sigur că ești sănătos. Optează pentru astfel de consultatii cu prioritate atunci când timpul nu îți permite să aștepți și asigură-te că te pui mereu pe primul loc.

3. Fii activ!

Mișcarea te ajută să fii sănătos și să scapi de durerile de spate ce pot să apară dacă petreci multe ore la birou. Mai mult decât atât, sportul ajută la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea multor boli precum cele cardiovasculare sau diabetul.

Mișcarea te ajută și din punct de vedere psihic, dându-ți o stare de bine. Sportul stimulează creierul, acesta emană endorfine, iar endorfinele sunt moleculele fericirii.

4. Citește în fiecare zi!

Cititul îți permite să evadezi din această lume, să scapi de probleme și de stres. Mai mult decât atât, cititul te ajută să te dezvolți și să fii liber să îți folosești creativitatea și imaginația.

Te răsfeți cu câteva zeci de minute de lectură, dar te și dezvolți din punct de vedere al gândirii critice, îți îmbunătățești memoria și îți dezvolți vocabularul.

5. Nu uita să dormi!

Poate că sună ciudat, dar mulți dintre noi nu au un program corect de somn. Pentru a te bucura de un organism sănătos, nu trebuie să adormi mai târziu de ora 23, iar noaptea ai nevoie de cel puțin 6-7 ore de somn. Nu neglija importanța unui somn de calitate!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!