Invatam

Cum să alegi o mașină bună second hand – Sfaturi utile

noiembrie 25, 2022
masina

Cum să alegi o mașină bună second hand – Sfaturi utile

Achiziționarea unei mașini este un pas important ce necesită un buget, timp și răbdare pentru a găsi modelul potrivit pentru tine, dar și câteva detalii de care să ții cont.

Am pregătit pentru tine astăzi o listă pentru ca tu să alegi cea mai bună mașină pentru tine, la mâna a doua, la cel mai bun preț.

Fă-ți o listă cu toate nevoile pe care le ai

Atât nevoile, cat și preferințele tale sunt foarte importante. De aceea, o listă cu toate nevoile atunci când vine vorba de alegerea mașinii potrivite pentru tine este obligatorie.

De exemplu, poate îți dorești ca toate geamurile să fie electrice și ca mașina ta să aibă funcția de dezghețare a parbrizului. Este important ca toate aceste preferințe să le ai pe o listă astfel încât să nu uiți de ele.

Este important să ai multă răbdare

Indiferent că alegi să achiziționezi o mașină, un electrocasnic sau chiar piese pentru moto, este important să ai multă răbdare pentru a căuta ceea ce-ți dorești, la prețul corect și la o calitate cat mai bună.

Ține cont de lucrurile la care poți renunța

Atunci când bugetul este limitat și vrei să alegi o mașină la mâna a doua, există și câteva lucruri la care poți renunța. Aceste lucruri nu trebuie să aibă legătură cu calitatea mașinii, astfel încât să nu fie nevoie să investești foarte mulți bani în reparația ei după ce ai achiziționat-o.

O astfel de caroserie interior poate fi ușor înlocuită, însă este important ca mașina ta să necesite reparații ce pot să coste foarte mult.

Alege un prieten care să te ajute la inspectarea mașinii

Alege o persoană de încredere, o persoană pricepută care să te ajute atunci când vine vorba de inspectare mașinii. Condiția în care se află mașina este un indicator important.

O mașină ce este bine întreținută va avea o valoare ridicată. Faptul că mașina este mult mai ieftină decât pare poate să fie un indicator care să îți dea de gândit. Este important să verifici în interior scaunele, podeaua, dar și ușile și plafonul. În exteriorul mașinii inspectează vopseaua și zgârieturile vizibile, dar și semnele de reparații, dacă acestea există.

Atunci când vine vorba de inspectarea mașinii, nu uita să folosești și simțul olfactiv. Mirosurile precum cel de țigară sau mucegai pot fi foarte greu de eliminat. Mai mult decât atât, mirosul de ulei ars sau combustibil pot să-ți ridice semne de întrebare atunci când vine vorba de calitatea mașinii.

Este foarte important să fii pregătit să renunți atunci când vine vorba de negocierile care îți dau de gândit. Ia decizia abia după ce ai bifat toate cerințele tale pentru a te asigura că găsești o mașină foarte bună la un preț rezonabil.

sursa foto: Unsplash

Daca ti-a placut articolul, te astept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!