Invatam

Cum să asociezi felul de mâncare cu băutura potrivită

martie 26, 2019
vin rosu

Cum să asociezi felul de mâncare cu băutura potrivită

Fie că ai musafiri și vrei să le oferi mâncarea preparată de tine cu băutura potrivită, fie că vrei doar să înveți, articolul acesta îți prezintă cum să asociezi felurile de mâncare cu băutura.

De ce este important să asociem mâncarea cu băutura potrivită?

Pe lângă faptul că unele băuturi nu merg deloc cu unele preparate, asocierea mâncării cu o băutură potrivită este foarte importantă. O mâncare bună va fi pusă în valoare dacă este servită cu o băutură pe masură!

De aceea, o masă bună poate fi considerată uneori incompletă dacă nu are lângă ea un pahar cu băutura potrivită.

Aperitivele și tăria

Există persoane care preferă să înceapă o masă cu ceva tare. De aceea, la restaurant ele comanda whisky, o vișinată sau poate o votcă sau țuică. Acest lucru nu este o regulă generală.

Dacă alegi să servești la aperitiv o gustare tradițională cu brânză, măsline și mezeluri, atunci un pahar de țuică se potrivește perfect. Țuica taie efectul produs de preparatele mai grele și poate ajuta la îmbunătățirea digestiei. Dacă optezi pentru țuică, ai grijă ca ea să fie 100% naturală!

Băuturile alcoolice și ciorbele

Băuturile alcoolice și supele crema sau ciorbele nu se potrivesc deloc. Dacă alegi să le oferi celor dragi o masă caldă care conține ciorbă sau supă, trebuie să știi că alcoolul schimbă gustul mâncării și trebuie evitat. Le poți oferi apă plată, apă minerală sau o limonadă rece.

Excepție fac supele de pește. Acestea se pot servi cu un vin alb, sec și tare.

 

Felul principal de mâncare și alcoolul

Dacă felul principal de mâncare conține carne albă sau roșie, este obligatoriu să optezi pentru un vin bun. Carnea albă se potrivește de minune cu vinul alb, iar carnea roșie cu vinul roși.

Preparatele pe bază de vânat se potrivesc cu vinuri vechi, seci și fine.

Dacă felul principal este pe bază de mici, atunci este obligatoriu să optezi pentru o bere rece.

Desertul

Desertul trebuie să fie însoțit de un vin dulce, parfumat. Dacă deșertul este din ciocolată sau fructe, acesta nu se potrivește cu vinul.

La cafea, poți opta pentru astfel de bauturi alcoolice care favorizează digestia: coniac, lichior fin sau rachiu fin de fructe.

La ce temperatură se servesc băuturile alcoolice

Un wiskey, o votcă sau un gin trebuie servite reci, eventual și cu gheață, în funcție de preferințele consumatorului. Dacă alegi să servești coniac la masă, acesta trebuie să fie la temperatura mediului din cameră.

Berea trebuie să fie servită rece, la fel ca și vinul spumant sau șampania.

Vinul roșu se servește la temperatura camerei, însă vinul alb trebuie să fie răcit înainte de a fi servit.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!