Invatam

Cum să economisești mai mult – Sfaturi ce te ajută să pui bani deoparte

ianuarie 29, 2020
cum sa economisesti

Cum să economisești mai mult – Sfaturi ce te ajută să pui bani deoparte

Atunci când vine vorba de cheltuitul banilor, cu toții suntem buni în a face acest lucru. Cu toate acestea, uneori este bine să îți faci câteva calcule și să ai grijă să pui și bani deoparte. Dacă și tu ai obiceiul de a cheltui mai mulți bani decât îți permiți, atunci te sfătuiesc să arunci o privire peste lista cu sfaturi de mai jos.

Sfatul meu este să recitești această listă ori de câte ori simți nevoia pentru a putea să economisești mai mulți bani și să fii mai responsabil din punct de vedere financiar.

1. Schimbarea obiceiurilor financiare

Este dificil să renunți la anumite pofte, fie că vorbim despre haine, cosmetice sau alte cheltuieli. Cu toate acestea, să îți schimbi obiceiurile financiare înseamnă să economisești mult mai mulți bani.

De exemplu, în loc să iei masa în oraș în fiecare zi, fă-ți timp să gătești acasă. În acest mod, vei economisi bani și vei reuși să mănânci și mult mai sănătos.

2. Lasă cardul acasă atunci când ieși în oraș

Fie că vorbim de cardul de cumpărături (renumitul Card de credit) sau că vorbim de cardul pe care ai salariul, atunci când ieși în oraș alege să îl lași acasă. Calculează-ți de câți bani ai nevoie în acea zi și limitează-te la banii cash pe care îi ai la tine.

3. Stabilește-ți un obiectiv financiar

Un obiectiv financiar stabilit pe termen lung te poate ajuta să îți cântărești mai bine opțiunile. Pentru a obține acel lucru, trebuie să renunți la anumite lucruri pe care le cumpărai. De exemplu, poți să renunți la a bea cafeaua din oraș în fiecare zi, ci restrage acest obicei la o dată sau de două ori pe săptămână. Vei reuși să economisești o mulțime de bani în acest fel!

4. Ia în considerare un al doilea job

Fie că vorbim de un job part time, de proiecte diferite sau de diferite evenimente, există o mulțime de locuri de muncă ce îți permit să câștigi un ban în plus. În ziua de astăzi, nu trebuie decât să îți dorești.

Indiferent că locuiești în București sau în alte orașe, poți să găsești locuri de muncă în orice oraș. O simplă căutare pe Google cu „locuri de muncă Barlad” sau „joburi Timisoara” îți va permite să găsești diferite proiecte potrivite pentru tine.

5. Împarte bugetul

În fiecare lună, împarte bugetul pe zile și pe săptămâni pentru a putea să îți faci calculele mai ușor. În acest mod, vei ști că într-o săptămână vă trebuie să te limitezi la o anumită sumă de bani pe care să o cheltuiești.

 

cum sa economisesti

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un Like pe pagina mea de Facebook.

 

Citeste si

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

x
Sustine-ma cu un like!